Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 3:2 PPTřinec ztratil slibné vedení, ale nakonec se radoval v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vrána 1 : 0
24. Růžička 2 : 0
28. Kulich 2 : 1
46. Beránek 2 : 2
63. Hrňa 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince zdolali v 10. kole extraligy doma Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Ve vzájemných soubojích bodovali posedmé za sebou a pošesté z toho vyhráli. Oceláři sice ztratili vedení 2:0, ale v čase 62:54 rozhodl Erik Hrňa. Třemi body za gól a dvě asistence se na vítězství podílel Martin Růžička.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z třetího, vítězného gólu v prodloužení. Zleva Tomáš Marcinko, autor gólu Erik Hrňa a Martin Růžička.

Článek

Oceláři se v úvodu ubránili při trestu Jaroměřského, při kterém si Kacetl poradil s Koblasovou střelou. Po skončení početní výhody se neprosadil před třineckou brankou ani Osmík. Skóre otevřeli v 6. minutě při Pulpánově vyloučení domácí. Růžička nabil zpoza branky na levý kruh Vránovi, který přesnou ranou překonal Novotného. Třinecký kapitán si připsal první branku v sezoně.

Odpovědět se snažil Beránek. Potom měli sérii šancí Oceláři, ale vedení nezvýšili. Po Kundrátkově střele dorážel Michal Kovařčík, hosté odvrátili puk po Marinčinově pokusu a po Daňově přihrávce minul Vrána. Kacetl kryl Průžkovu příležitost.

Na začátku druhé části odolal Třinec při Vránově pobytu na trestné lavici a ve 24. minutě využil svou další početní výhodu při Dlapově vyloučení díky Růžičkovi, který dal svůj sedmý gól v sezoně. Energii se podařilo snížit v čase 27:56, kdy překonal v přečíslení dvou na jednoho Kacetla bekhendovým zakončením sedmnáctiletý Kulich a vstřelil už svůj třetí gól v sezoně. V polovině utkání při hře čtyř proti čtyřem vypálil nebezpečně Pulpán. Oceláři byli aktivnější, ale zvýšit vedení se jim nepodařilo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nebezpečná situace před brankářem Karlových Varů Filipem Novotným.

Třinec neproměnil v gól ani nápor v úvodu třetí třetiny a ve 46. minutě vyrovnal Beránek, který se dostal do střelecké pozice po akci po levé straně a překonal Kacetla mezi betony. Oceláři se ubránili v oslabení při trestu pro svého brankáře za zdržování hry a na přelomu třetí části a prodloužení nevyužili výhodu při Plutnarově trestu. Oceláři se ale nakonec radovali, když se po Růžičkově přihrávce trefil z pozice mezi kruhy Hrňa.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. P. Vrána (Martin Růžička), 24. Martin Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Martin Růžička, Marcinko) - 28. Kulich, 46. O. Beránek. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3264.
Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Jiskra, Koblasa - Šik, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: