Hlavní obsah

Č. Budějovice - Sparta 5:2Jihočeši porazili hokejovou Spartu po devíti letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vitouch 0 : 1
11. Abdul 1 : 1
29. Beránek 2 : 1
29. Ondráček 3 : 1
45. Doležal 3 : 2
46. Abdul 4 : 2
59. Gulaš 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v 10. kole extraligy doma pražskou Spartu 5:2 a ukončili její sérii pěti vítězství. Ve vzájemných soubojích v nejvyšší soutěži, kam se Motor vrátil loni po sedmi letech, se Jihočeši radovali po sedmi prohrách v řadě poprvé od 12. září 2012, kdy zvítězili na vlastním ledě 3:2.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu.

Článek

Ve výborné atmosféře téměř vyprodané Budvar arény Sparta získala vedení zásluhou čtvrtého útoku při jeho prvním pobytu na ledě. Nahození z levé strany úspěšně tečoval ve skrumáži David Vitouch.

Potom se domácí velice dobře bránili při vyloučení Ondráčka a po jeho návratu do hry zvýšili útočnou aktivitu. Brzy dokázali vyrovnat, když se Abdul prosadil u levé tyčky a zužitkoval milimetrovou přihrávku od Gulaše. V následující akci mohl zvýšit Gulaš, jemuž oplatil přihrávku Abdul, ale gólman Salák byl proti. Při trestu sparťana Tomáše Dvořáka vytvořili domácí obrovský závar před brankovištěm soupeře, ale stav se nezměnil.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina, Petr Šenkeřík z Českých Budějovic a Miroslav Forman ze Sparty.

V úvodu druhé části po přestálém oslabení získala převahu Sparta a její tlak ještě zesílil při trestu Valského, ale v brankovišti Motoru zářil Hrachovina. Domácí postupně vyrovnali síly a k jejich škodě ve 28. minutě Holec nepotrestal Salákovu chybu. O minutu později ale Beránek zametl puk do klece u odkryté levé tyčky. Jeho trefu potvrdil videorozhodčí.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Brankář Sparty Alexander Salák v akci.

Za pouhých 31 vteřin zvýšil Ondráček, jenž na pravém kruhu vystihl rozehrávku Sparty, jel sám na Saláka a zblízka ho prostřelil. Snížit mohl zakrátko Horák, výborně však zasáhl Hrachovina. Před druhou přestávkou se Řepík ocitl sám před českobudějovickou brankou, jenže nezvládl kličku. Na protější straně zahrozili Gulaš s Ondráčkem.

Ve třetím dějství hosté snížili z přesilovky pět na čtyři v situaci, kdy českobudějovický Ondráček hrál bez hole. Jihočeši o necelou minutu později skórovali také z přesilovky, přičemž Abdulovu teč Šenkeříkova nahození znovu potvrzoval videorozhodčí. V závěru si domácí hlídali výsledek, který ještě zpečetili při power play díky aktivitě Pecha s Gulašem. Těsně před sirénou se pustil do bitky Salák s atakujícími hráči.

10. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Abdul (Gulaš, Percy), 29. M. Beránek (Štencel, Vráblík), 29. J. Ondráček, 46. Abdul (Šenkeřík, Pech), 59. Gulaš (Pech) - 3. D. Vitouch (M. Jandus, Polášek), 45. Z. Doležal (T. Pavelka, E. Thorell). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kajínek, Axman. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváků: 6325.
České Budějovice: Hrachovina – Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec - Holec, M. Hanzl, Abdul - Valský, M. Toman, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Sparta: Salák - M. Jandus, Polášek, Jurčina, Mikliš, T. Pavelka, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, Z. Doležal, Buchtele - Prymula, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Jandač.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice