Hlavní obsah

Atlético - Barcelona 2:0Barcelona na kolenou! Gólem a asistencí ji srazila její bývalá hvězda

Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid porazili v 8. kole španělské ligy Barcelonu 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na druhé místo za městského rivala Real. Zápas rozhodli svými góly Luis Suárez a Thomas Lemar. Suárez, jenž šest sezon v Barce působil, z úcty ke svému bývalému klubu svou trefu neslavil.

Foto: Susana Vera, Reuters

Kanonýr Atlétika Madrid Luis Suárez oslavuje svůj gól proti Barceloně.

Článek

Ve šlágru 8. kola španělské ligy se na fotbalové akce čekalo dvacet minut. Soubojovou fázi zápasu protrhl povedenou otočkou a střelou z velkého vápna Joao Felix, který jen těsně minul pravou tyč. Ve 23. minutě otevřel skóre Lemar po rychlé kombinaci Felixe a Suáreze.

Katalánci mohli odpovědět v podstatě vzápětí. K odraženému míči se dostal Philippe Coutinho, ale jeho prudká rána z nadějné pozice branku minula. Před poločasovou pauzou udeřilo Atlético zásluhou Suáreze podruhé. Uruguayský útočník, který do roku 2020 válel šest sezon právě za Barcelonu, výborně převzal Lemarovu nahrávku a sám před Marcem-Andrém ter Stegenem nezaváhal.

Ve druhém poločase velké šance nepřišly a Atlético si došlo pro pohodlné vítězství. Madridský celek potvrdil, že v posledních sezonách na Barcelonu umí, s Katalánci neprohrál popáté v řadě. Barcelona nezvládla první ligový zápas v ročníku, ale kvůli třem remízám a jednomu odloženému duelu je v neúplné tabulce až devátá.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalisté Atlétika Madrid se radují z gólu proti Barceloně.

Pamplona zdolala Vallecano 1:0 a posunula se na páté místo. První domácí vítězství Osasuny v ročníku vystřelil v úvodní minutě nastaveného času premiérovou brankou v sezoně hlavičkující Manu Sánchez.

Vallecano, které má s 13 góly druhý nejlepší útok v lize, vyšlo tentokrát střelecky naprázdno a prohrálo po pěti zápasech. V tabulce je šesté o bod za dnešním soupeřem.

Souboj Mallorcy s Levante rozhodl v 75. minutě Iddrisu Baba. Levante se po třetí prohře v řadě drží těsně nad pásmem sestupu, Mallorca je jedenáctá.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Pamplona - Vallecano 1:0 (90.+1 Sánchez)
Mallorca - Levante 1:0 (75. Baba)
Cádiz - Valencie 0:0
Atlético Madrid - FC Barcelona 2:0 (23. Lemar, 44. L. Suárez)

Reklama

Související témata: