Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 2:0Klokani po dvou gólech krátce po sobě slaví výhru, Köstl má premiérovou trefu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Köstl 1 : 0
25. Chramosta 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v 10. kole první ligy nad Olomoucí 2:0. Pražané rozhodli už v úvodním dějství, kdy se mezi 23. a 25. minutou trefili Daniel Köstl a Jan Chramosta. "Klokani" zvítězili po dvou ligových porážkách, naopak Hanáci nebodovali poprvé po sedmi kolech. Bohemians ztrácí na Sigmu v neúplné tabulce už jen bod, Olomoučtí ale mají k dobru odložené utkání.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Florent Poulolo z Olomouce a Ibrahim Keita z Bohemians.

Článek

Olomouc v úvodu více držela míč, ale mnohem nebezpečnější byli Bohemians. V 10. minutě Květovu technickou střelu tečoval brankář Macík na tyč, poté v dobré šanci minul Chramosta. V polovině první půle domácí otevřeli skóre. Odražený míč poslal s pomocí tyče do sítě stoper Köstl a ve 54. ligovém utkání kariéry oslavil svůj premiérový gól.

V 25. minutě Klokani zvýšili. Po Květově přihrávce se prosadil ranou ze strany na zadní tyč Chramosta, který skóroval ve třetím utkání nejvyšší soutěže za sebou. Snížit mohl těsně před pauzou Chvátal, ale trefil jen boční síť.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Bohemians Hugo Bačkovský, Daniel Köstl z Bohemians a Pablo González z Olomouce.

Olomoucký trenér Jílek stáhl po pauze hru na tři obránce a poslal na trávník Šípa s Venezuelanem Piňou, který si odbyl debut v české lize. Hanáci přidali a po hodině málem snížil Breite, jehož pokus zastavil obránce Krch.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians se radují z gólu.

Hosté se neprosadili ani po závaru v 75. minutě, kdy mimo jiné vypálil jeden ze dvou lídrů střelecké tabulky první ligy Hála. V 90. minutě zamířil mimo tyče domácí Ljovin a vzápětí se na opačné straně stejně vedlo i Jemelkovi. Bohemians doma v lize s Olomoucí potřetí za sebou bodovali. Sigma nevyhrála čtvrté kolo po sobě.

10. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 2:0 (2:0)
Branky: 23. Köstl, 25. Chramosta. Rozhodčí: Sziksay - Váňa, Hurych - Kocourek (video). ŽK: Köstl, Bederka, Vondra, Keita - Poulolo. Diváci: 3553.
Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch, Bederka - Dostál, Ljovin, Hronek (67. Jindřišek), Květ (89. Fulnek), Vondra (81. Novák) - Necid (80. Puškáč), Chramosta (67. Keita). Trenér: Klusáček.
Olomouc: Macík - Chvátal (46. Šíp), Poulolo, Beneš, Jemelka - Matoušek (39. Růsek), Breite, González (46. Piňa), Sedlák (74. Spáčil), Hála (90. Látal) - Zifčák. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: