Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 3:2Léčba Jarošíkem (zatím) nezabrala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Rezek 0 : 1
40. Reinberk 1 : 1
52. Jurečka 2 : 1
61. Reinberk 3 : 1
73. Kodad 3 : 2
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka porazili v 10. kole první ligy Teplice 3:2. Svěřenci kouče Martina Svědíka zvítězily v lize ve čtvrtém z posledních pěti duelů a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo. Trenérskou premiéru v nejvyšší soutěži si na hostující lavičce odbyl Jiří Jarošík, který v úterý nahradil odvolaného Radima Kučeru. Navzdory tomu Severočeši nevyhráli šestý ligový zápas po sobě a zůstali na předposlední 15. pozici.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Václav Jurečka ze Slovácka.

Článek

Skóre otevřel po čtvrt hodině hry hostující veterán Jan Rezek, kterého Jarošík povolal z teplického "béčka", domácí však v rozmezí 40. a 61. minuty duel otočili dvěma brankami obránce Petra Reinberka a trefou Václava Jurečky. Snížení obstaral střídající Ladislav Kodad.

Jarošík udělal v sestavě oproti předchozímu zápasu jen jednu změnu, ale hodně překvapivou. Do základu nasadil devětatřicetiletého Rezka, který se v létě vrátil z Příbrami do Teplic, kde působí jako asistent trenéra u dorostu a hraje za B-tým v ČFL.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Nový trenér Teplic Jiří Jarošík.

Nečekaný tah se vyplatil. Teplice přežily ve třetí minutě velkou šanci Petržely a následný drtivý tlak a udeřily z prvního brejku. Laňkův centr zprava propadl až k volnému Rezkovi, který neměl problém dát svůj 49. ligový gól.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Rezek z Teplic.

Slovácko nečekaný vývoj zaskočil. Dlouho marně hledalo cestu do šestnáctky soupeře, sražená střela Petržely se neujala. Vyrovnání přišlo ve 40. minutě po hlavičce Reinberka, který si nikým nehlídán naskočil na zadní tyči na Kalabiškův centr.

Domácí gól probudil a krátce po přestávce přidali druhý. Na konci krásné kombinace po levé straně byl Jurečka, který zblízka prostřelil Čtvrtečku a zaznamenal svůj pátý gól v ligové sezoně. Mezi nejlepšími střelci mu patří sdílená druhá příčka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a střelec vyrovnávacího gólu Petr Reinberk ze Slovácka.

Slovácko svůj tlak ještě vystupňovalo, blízko třetí trefě byl opět Jurečka a také Holzer. Roli střelce na sebe vzal znovu Reinberk, jenž táhlou střelou z 25 metrů potřetí rozvlnil síť za Čtvrtečkou.

Naději hostů vykřesal v 73. minutě Kodad, který zužitkoval rychlý brejk. V závěru utkání ale měli více sil domácí hráči a své vítězství si i přes snahu Severočechů uhlídali.Tým z Uherského Hradiště doma naplno bodoval i v pátém duelu ligové sezony.

10. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 3:2 (1:1)
Branky: 40. a 61. Reinberk, 52. Jurečka - 15. Rezek, 73. Kodad. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Arnošt - Adam (video). ŽK: Reinberk, Kadlec, Tomič, Navrátil - Moulis, Mazuch, Krunert. Diváci: 3520.
Slovácko: Nguyen - Reinberk (75. Tomič), Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Sadílek, Havlík - Petržela (88. Cicilia), Kohút (71. Mareček), Holzer (71. Navrátil) - Jurečka. Trenér: Svědík.
Teplice: Čtvrtečka - Laňka (69. Hyčka), Mazuch, Chlumecký, Vondrášek - Knapík, Jukl (77. Krunert) - Černý (69. Kodad), Trubač, Moulis - Rezek (69. Succar). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: