Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 2:1Plzeň si díky dvěma gólům Beauguela upevnila první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Beauguel (penalta) 1 : 0
15. Vraštil 1 : 1
84. Beauguel 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v 10. kole první ligy zdolali Zlín 2:1 a upevnili si vedoucí pozici. Viktoria vyhrála deváté utkání v sezoně nejvyšší soutěže. Oba domácí góly vstřelil Jean-David Beauguel. Na jeho proměněnou penaltu z šesté minuty rychle odpověděl Lukáš Vraštil, ale francouzský útočník rozhodl v 84. minutě. Západočeši doma zvítězili v sedmém ligovém zápase po sobě. "Ševci" nebodovali počtvrté v řadě a v neúplné tabulce jsou jedenáctí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně střílí gól z penalty.

Článek

Domácí favoriti začali výborně a v šesté minutě se dostali do vedení. Kopicův centr Simerský v šestnáctce zastavil rukou a nařízený pokutový kop proměnil Beauguel. Devětadvacetiletý rodák ze Štrasburku si pátý ligový gól v sezoně připsal proti bývalému týmu.

Zlínští ale vyrovnali už v 15. minutě. Čanturišvili z přímého kopu našel volného Vraštila, který umístěnou hlavičkou překonal Staňka. Plzeňský gólman o chvíli později vyrazil Poznarovu ránu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Na druhé straně v ideální pozici selhal Kopic a zblízka zamířil vedle branky s ligovým debutantem Šiškou. Viktoria se však ve zbytku úvodního poločasu herně trápila a do další větší šance se nedostala.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Antonín Fantiš ze Zlína, Jhon Mosquera z Plzně.

Dvě minuty po změně stran Šiška poprvé výrazně podržel Zlín, když zblízka vychytal Buchu. Jinak domácí dlouho nedokázali nejhorší obranu soutěže ničím překvapit, natož ji dostat pod souvislejší tlak.

Až v 84. minutě střídající Janošek nacentroval do pokutového území a volný Beauguel hlavou vrátil Plzni vedení. Šestou ligovou trefou v ročníku dotáhl čelo tabulky střelců.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pálí Pavel Bucha z Plzně, brání Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Viktoria porazila Zlín v sedmém z posledních devíti vzájemných ligových duelů a doma nad "Ševci" zvítězila popáté za sebou.

10. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:1 (1:1)
Branky: 6. z pen. a 84. Beauguel - 15. Vraštil. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Lakomý - Štěrba (video). ŽK: Kalvach - Conde. Diváci: 6121.
Plzeň: Staněk - Řezník, Kaša, Hejda, Havel (82. Čermák) - Bucha, Kalvach (69. Janošek) - Kopic (46. Chorý), Sýkora (69. Kayamba), Mosquera (59. Šulc) - Beauguel. Trenér: Bílek.
Zlín: Šiška - Fantiš, Simerský, Cedidla, Vraštil - Conde - Dramé (70. Nečas), Tkáč, Janetzký (86. Fillo), Čanturišvili (78. Jawo) - Poznar (86. Hrdlička). Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: