Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 0:2Baník využil dlouhou přesilovku a v Liberci po 11 letech zvítězil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Fleišman 0 : 1
63. Almási 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy využili dlouhou přesilovku a v 10. kole první ligy zvítězili v Liberci 2:0. Baník poslal ve 43. minutě do vedení proti bývalému klubu Jiří Fleišman a výhru potvrdil o 20 minut později Ladislav Almási. Severočeši hráli od 38. minuty bez vyloučeného Christa Tiéhiho, v závěru dostal červenou kartu i hostující Almási. Liberec ve čtvrtém utkání pod trenérem Lubošem Kozlem poprvé prohrál a v tabulce mu patří 13. místo. Ostravští U Nisy naplno bodovali po více než 11 letech a zvítězili počtvrté z posledních pěti kol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Ostravy Jan Laštůvka.

Článek

Liberec se pod trenérem Kozlem začal zvedat, ale Baník od první minuty naznačoval, že si přijel pro tři body. Už v osmé minutě zabíhal Klíma šikovně za obranu, ale rychlý pas nedokázal usměrnit z osmi metrů mezi tyče. Další šanci skórovat měl vzápětí Fleišman, ale tvrdou ránu dokázal brankář Knobloch skvělým zákrokem zlikvidovat.

Domácí se v ofenzivě prosazovali složitěji, ale přesto i oni měli možnost vstřelit vedoucí gól. Především Matouškova rána z 29. minuty přidělala Laštůvkovi hodně práce, ale zkušený brankář dokázal míč levou rukou vyrazit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Daniel Tetour z Ostravy a Christ Joël Tiéhi z Liberce.

Významné pro další vývoj bylo vyloučení libereckého Tiéhiho ve 38. minutě za hrubý obranný zákrok, které si rozhodčí Machálek potvrdil při kontrole ze záznamu u obrazovky. Hned za pět minut dokázali hosté početní převahu využít ve vedoucí branku. Po odvráceném rohovém kopu napřáhl z 20 metrů Fleišman a propálil Knoblocha. Ostravský bek, který v sobotu oslavil 37. narozeniny, svůj zásah vzhledem k minulosti v libereckém dresu nijak výrazně neslavil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Filip Kaloč z Ostravy a Jan Matoušek z Liberce.

Domácí se přes oslabení snažili zápas zvrátit a blízko k vyrovnání měl především střídající Purzitidis. Jeho dělovka ve slibné situaci na hranici šestnáctky ale skončila vysoko nad. Krátce poté hosté zápas rozhodli. Centr z pravé strany usměrnil v 63. minutě hlavou Almási a připsal si pátý gól v ligové sezoně.

Liberec ani poté neubral na bojovnosti, do hry poprvé zasáhla i posila Slovanu záložník Stoch, ale zdramatizovat závěr už Středočeši nedokázali. Domácím nepomohlo ani to, že také Ostrava po vyloučení Almásiho dohrávala v deseti.

10. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:2 (0:1)
Branky: 43. Fleišman, 63. Almási. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dohnálek - Kocourek (video). ŽK: Tiéhi, Matoušek, Chaluš - Svozil, Klíma, Potočný, Almási. ČK: 38. Tiéhi - 85. Almási. Diváci: 3200.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Matoušek (61. Koscelník), Tiéhi, Havelka (75. Faško), Tupta (74. Stoch) - Rondič (61. Hilál), Rabušič (41. Purzitidis). Trenér: Kozel.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Buchta (46. De Azevedo), Kaloč (84. Jánoš), Tetour, Potočný (80. Juroška) - Klíma (55. Budínský), Almási. Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: