Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 1:2O výhře Vítkovic v Brně rozhodl Fridrich

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Hruška 0 : 1
44. Haščák 1 : 1
50. Fridrich 1 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Vítkovic vyhráli v 11. kole extraligy na ledě Komety Brno 2:1 a potřetí v sezoně naplno bodovali. O úspěchu hostů, kteří dosud hráli všechny utkání na kluzištích soupeřů, rozhodl v 50. minutě útočník Petr Fridrich.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z vítězství v Brně.

Článek

Do první velké šance duelu se hned v první minutě dostal brněnský odchovanec aktuálně ve vítkovických službách Hruška, brankář Tomek však dokázal betonem pokrýt svou levou tyč. Na druhé straně zkoušel štěstí ranou od modré obránce Roth, ale i Stezka byl připraven.

Ve vyrovnaném duelu Kometu trošku nakoply dvě přesilovky v řadě, největší možnost měl v této pasáži Zaťovič, který tečoval nahození Muellera na horní síťku vítkovické branky. Americký kanonýr mohl otevřít skóre těsně před koncem první třetiny, orazítkoval ale jen břevno ostravské branky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Tomáš Šoustal z Brna a Roberts Bukarts z Vítkovic.

Druhá třetina hned v úvodu nabídla velký tlak Komety, která byla blízko prvnímu gólu po kombinaci Kollára s Pavlíkem, jenže druhý jmenovaný tečoval kotouč na tyč. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně po Bukartsově tvrdé střele.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Brna Matej Tomek.

Gólu se fanoušci dočkali těsně před polovinou utkání. Na trestné seděl domácí Haščák a v samotné závěru početní ostravské výhody zakončil sám před brankářem Hruška – 0:1. Kometě se naskytla možnost třetí a čtvrté přesilovky v zápase, v ní nebezpečně vystřelil Roth, Stezka si však připsal úspěšný zákrok.

Vítkovice mohly zvýšit své vedení ve 37. minutě, kdy bylo nařízeno trestné střílení po faulu Gulašiho na Kaluse. Exekuce se ujal Bukarts, ale jeho pokus překonat Tomka bekhendovým blafákem nevyšel.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Brna Matej Tomek inkasuje gól.

Velká vítkovická nedisciplinovanost byla potrestána ve 44. minutě, na trestné seděl Kalus a Kometa pátý prohřešek soupeře dokázala konečně využít. Na pravý kruh dostal od Holíka křižnou přihrávku Haščák a loňský finalista slovenské extraligy propálil jinak výborně chytajícího Stezku.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 44. Haščák (P. Holík, Roth) - 29. J. Hruška (L. Krenželok, Roberts Bukarts), 50. Fridrich (Kalus, Plášil). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5897.
Brno: M. Tomek - Bartejs, Roth, Kučeřík, Holland, Gulaši, D. Mikyska - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Horký, Krištof, Vincour - Haščák, Kollár, R. Pavlík - Mallet, Rákos, Magee - Šoustal. Trenér: Kalous.
Vítkovice: Stezka - Plášil, R. Polák, Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář - L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts - Afanasjev, J. Hruška, Svačina - Bondra, Flick, Kalus - Dej, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Když už se zdálo, že je Kometa v laufu a bude blízko druhému gólu, vše bylo jinak. Nejprve nepřekonal hostujícího gólmana Mallet, aby o pár chvil později zůstal osamocený před brankou Fridrich a prostřelil Tomka mezi betony.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Téměř 6000 diváků sledovalo vytrvalou střelbu Brňanů, kteří byli v této činnosti hodně aktivní, leč neproduktivní. Kometa se snažila v závěru s výsledkem něco udělat, vzala si oddechový čas, hrála bez brankáře, ovšem soupeř už těsné vedení udržel.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín