Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 3:0Kladno se bez Jágra trápí, Rytíři prohráli počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kelemen 1 : 0
22. Kotala 2 : 0
58. Raška 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v nedělním utkání 13. kola extraligy nad Kladnem 3:0 a potvrdili tak své vedení v tabulce. Rytíři se bez Jaromíra Jágra nedokázali gólově prosadit ani jednou, a to i díky skvělému výkonu brankáře BK Krošelje.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Baránek z Kladna, Jan Stránský z Mladé Boleslavi a brankář Landon Bow z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Hosté se od úvodu museli bránit atakům lídra, který se v 7. minutě dostal do vedení. Z dorážky se prosadil slovenský útočník Kelemen. Na druhé straně se o chvíli později prokličkoval do dobré šance Plekanec, ale Krošelj stihl zasáhnout levým betonem.

Druhou třetinu zahájila Mladá Boleslav v přesilovce pěti proti třem, kterou dokázal záhy po jejím začátku využít Kotala. Na ledě se pak přitvrdilo a k vidění byla také šarvátka mezi domácím Stránským a Suchánkem.

Kladno mohl vrátit do hry hned v úvodu třetí třetiny Račuk, ale v dobré pozici napálil jenom brankáře Krošelje. Přesně v polovině třetiny se před gólmana Bowa proháčkoval Kousal, ale brankář hostů udržel rozdíl o dvě branky.

Poté přišlo zdržení v podobě rozbitého plexiskla, jehož výměna trvala domácím správcům dvacet minut. Pauza prospěla více Kladnu, které mělo hned po dvaceti sekundách hry dobrou šanci na snížení.

Hosté se nevzdávali a šli do power play už tři a půl minuty před koncem. Jako první mohla využít nerovnovážného stavu na ledě domácí Mladá Boleslav, ale Fořt trefil jen tyč prázdné kladenské branky. Kladno pak šlo ještě do oslabení a přesilovku opět velmi rychle využil Raška.

13. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kelemen (D. Moravec), 22. Kotala (D. Šťastný, Claireaux), 58. A. Raška (Claireaux). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. Diváci: 3379.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Bernad, Jánošík, Šidlík - D. Šťastný, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - A. Raška, Claireaux, Kotala – J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Baránek, J. Suchánek, Donaghey, Nilsen – Kristo, Plekanec, Hlava – M. Beran, Kubík, Dvořáček – Melka, M. Filip, Račuk – O. Bláha, Pitule, Hajný. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín