Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 2:3 SNDrama v Třinci, Dynamo rozhodlo v desáté sérii nájezdů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Říčka 0 : 1
13. Daňo 1 : 1
15. Říčka 1 : 2
47. Marinčin 2 : 2
65. Poulíček (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 14. kole hokejové extraligy na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech a posunuli se do čela tabulky. Rozstřel rozhodl v desáté sérii Patrik Poulíček. Zbývající dvě branky vítězů dal Robert Říčka, který si upevnil vedení v tabulce střelců a na kontě má 11 tref. Obhájce titulu prohrál po sérii čtyři výher, nebodoval v této sezoně ale jen jednou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Milan Klouček z Pardubic, Martin Růžička z Třince a Jan Zdráhal z Pardubic.

Článek

Pardubice, které nastoupily bez obránce Košťálka a svého nejproduktivnějšího hráče Ciencialy, se ujaly v úvodní třetině vedení trefami Říčky. Jubilejního desátého gólu dosáhl po průniku Mikuše, který vyslal přihrávku na hranici brankoviště a od Říčky, který byl v klinči s Kundrátkem, se puk odrazil do sítě.

Brzy vyrovnal zblízka Daňo střelou z pravé strany pod horní tyč. Povedeným pasem napříč brankovištěm jej našel Růžička, který si tím připsal 600. bod v extralize (282+318) a osamostatnil se v čele extraligové produktivity (8+9). Za dvě minuty se ale Říčka natlačil před branku a skóroval i s přispěním teče bránícího Marinčina.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Kolář z Pardubic a Ondřej Kovařčík z Třince.

V prostřední části oba gólmani svůj tým podrželi a zejména se vytáhl hostující Klouček, který se rychle přesunul proti dorážce Šedivého. Pomohlo mu, že třinecký útočník před prázdnou brankou zkrotil neposedný kotouč o zlomek sekundy později.

Třinec vyrovnal ve 47. minutě z nenápadné akce. Obránce Marinčin nahodil puk od modré čáry z prostoru u střídaček a puk prošel až do branky. V prodloužení byli nebezpečnější domácí, ale Kloučka nepřelstili ze samostatných úniků Daňo ani Růžička.

V nájezdech Oceláři také dotahovali. Nejdříve se prosadil v úvodní sérii Mikuš střelou nad lapačku Mazance, ve druhém kole vyrovnal zakončením mezi betony Szturc. Poté trefili tyč na domácí straně Hrňa a na druhé Paulovič, než v šesté sérii uspěly oba týmy. Dvacetiletý Koffer se blýskl krásným bekhendovým blafákem, za Třinec skóroval Růžička. Rozhodl tak až Poulíček, který překonal Mazance stejným způsobem jako v úvodu Mikuš.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána), 47. Marinčin (A. Nestrašil, M. Doudera) - 11. Říčka (J. Mikúš, Poulíček), 15. Říčka, rozhodující sam. nájezd Poulíček. Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) - Hynek, Ganger. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3550.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Pardubice: Klouček - Nakládal, Robertson, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Vála - A. Musil, Poulíček, Paulovič - Blümel, R. Kousal, Camara - O. Rohlík, O. Roman, Říčka - Formánek, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice