Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 1:0Hanákům stačil jediný gól, rozhodl Olesz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Olesz 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zdolali v duelu 14. extraligového kola Litvínov 1:0. Jediný gól utkání dal v 53. minutě zkušený útočník Rostislav Olesz, brankář Jakub Sedláček udržel druhou nulu v řadě, potřeboval na ni 23 úspěšných zákroků. Neprůstřelnost tak drží 129 minut a pět sekund. Domácí vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, Severočeši vyšli podruhé za sebou bodově naprázdno.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Rostislav Olesz z Olomouce a Denis Zeman z Litvínova. 

Článek
Fotogalerie

Jako první výrazně zahrozil v páté minutě Litvínov, kdy po Lattově přihrávce přestřelil Gerhát. O tři minuty později měl možnost Latta, ale Sedláčka nepřekonal. Na druhé straně zahrozil po akci Krejčího Ondrušek. Při Demelově vyloučení neuspěl za Hanáky ani tečí pokusu Černého Kolouch. Severočeši v úvodní části odolali i při Zemanově trestu a stav tak zůstal bezbrankový.

Ani ve druhém dějství jím žádný z hráčů nedokázal pohnout. Ve 25. minutě byl přitom v dobré pozici při první přesilovce Vervy Lukeš. Šlo zároveň o poslední početní výhodu v celém utkání. Už při hře v plném počtu se proti Godlovi neprosadil Ondrušek. S blížící se druhou přestávkou nemířil přesně Káňa a Olomoučtí tak nevyužili svou střeleckou převahu.

Ta se ve třetí části přestěhovala na hokejky hráčů Litvínova, jenže Sedláček byl bezchybný. Nejprve Godla vyhrál další minisouboj proti Káňovi, pak se blýskl Sedláček proti Zemanovi, Gerhátovi i Demelově dorážce. V polovině třetiny byl blízko vedoucí trefě Navrátil, ale na gól si museli diváci ještě tři minuty počkat. Právě Navrátil pálil, Godla kotouč vyrazil a Olesz ho poslal z kruhu ranou ze vzduchu do branky.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 53. Olesz (Navrátil, J. Knotek). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4637.
Olomouc: J. Sedláček - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa II - Navrátil, J. Knotek, Olesz - Kunc, Nahodil, Klimek - Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - F. Lukeš, V. Hübl, Jarůšek - Latta, Gerhát, Pospíšil - P. Svoboda, Jícha, Havelka. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: