Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Bohemians 1905 4:1Mladá Boleslav doma prohrávala, nakonec si proti Klokanům zastřílela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Puškáč 0 : 1
65. Ewerton 1 : 1
79. Jurásek 2 : 1
89. Fila 3 : 1
90. Skalák (penalta) 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 11. kole první ligy porazili doma Bohemians 1905 po obratu 4:1. Všechny branky padly ve druhém poločase. Pražané vedli zásluhou střídajícího Davida Puškáče, poté však otočili skóre Ewerton a David Jurásek. V závěru se prosadili příchozí hráči z lavičky Daniel Fila a Jiří Skalák z penalty. Středočeši zvítězili ve druhém kole po sobě, naopak "Klokani" prohráli ve třetím z posledních čtyř.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Jan Šeda z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

V páté minutě vypálil z hranice vápna domácí záložník Hlavatý, jenže Bohemians zachránil brankář Bačkovský. Na opačné straně se z úhlu neprosadil Koubek. Ve 13. minutě Hronkova střela před vápnem skončila nad mladoboleslavskou brankou.

Další Hronkův pokus domácí gólman Šeda vytěsnil do boční sítě. Po následném rohu Koubek zakončil v pádu, jenže bývalý kapitán české reprezentace Suchý navzdory souboji s Keitou vykopl míč z brankové čáry.

Ve 33. minutě se Chramosta dostal do úniku a pokusil se obehrát vyběhnutého Šedu, který však roznožkou jeho akci zmařil. V závěru úvodního dějství někdejší útočník "Klokanů" Škoda hlavičkoval těsně vedle. Vzápětí Ladra z bezprostřední blízkosti po Hlavatého přihrávce přestřelil.

Po změně stran Douděrova rána z voleje skončila na boční síti a Ewertonova hlavička zase nad. V 61. minutě se hosté prosadili, když Květ našel před brankou zakončujícího Puškáče. Osmadvacetiletému útočníkovi stačily na čtvrtou trefu v ligové sezoně pouhé dvě minuty na hřišti.

Rychlá odpověď domácích

Středočeši odpověděli za čtyři minuty. Douděra našel Ewertona, jenž přízemní střelou vyzrál na Bačkovského. Rovněž čtyřiadvacetiletý Brazilec zaznamenal čtvrtý zásah v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Douděra z Boleslavi a Ibrahim Keita z Bohemians.

Střídající Filla mohl dokonat obrat, Bačkovský ale včas zasáhl. Povedlo se to až v 79. minutě jeho spoluhráči Juráskovi, který levačkou z přímého kopu ze střední vzdálenosti ukázkově zakroutil míč k tyči. Hostující brankář si na něj sáhl, v cestě do sítě mu však nezabránil. Jurásek se zapsal mezi střelce poprvé v ligové sezoně.

O deset minut později si Fila po Douděrově nahrávce navedl míč na levou nohu a z hranice šestnáctky přidal pojistku. Ve druhé minutě nastavení Ugwu v souboji dvou střídajících hráčů fauloval ve vápně Skaláka a sudí Batík po zhlédnutí opakovaných záběrů odpískal pokutový kop, který proměnil sám faulovaný. Skalák dal třetí gól v ročníku nejvyšší soutěže.

Mladá Boleslav doma v lize zdolala Bohemians popáté za sebou a čtyřikrát při tom dala minimálně po třech brankách. V posledních sedmi vzájemných ligových zápasech pokaždé vyhrál domácí tým. Pražané prohráli venku v lize podruhé za sebou 1:4.

11. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 4:1 (0:0)
Branky: 65. Ewerton, 79. Jurásek, 89. Fila, 90.+4 Skalák z pen. - 61. Puškáč. Rozhodčí: Batík - Kříž, Dohnálek - Orel (video). ŽK: Hlavatý, Dancák - Květ, Koubek, Jindřišek, Ljovin, Köstl.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Šimek (31. Dancák), Karafiát - Douděra, Matějovský, Hlavatý (66. Fila), Jurásek - Ladra (65. Skalák), Škoda (88. Stránský), Ewerton (88. Smrž). Trenér: Jarolím.
Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch, Jindřišek (84. Vala) - Dostál, Ljovin, Hronek (83. Bederka), Květ - Keita (75. Ugwu), Chramosta (59. Puškáč), Koubek (59. Novák). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: