Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 1:2Ostrava nečekaně selhala, doma nebodovala poprvé po 12 zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jurečka 0 : 1
32. Tetour (penalta) 1 : 1
75. Sadílek 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy prohráli v 11. kole první ligy se Slováckem 1:2 a doma nebodovali poprvé po 12 utkáních. Zápas rozhodl v 75. minutě Lukáš Sadílek, jeho spoluhráč Václav Jurečka už v páté minutě otevřel skóre, po půlhodině hry srovnával Daniel Tetour z penalty. Tým z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži porazil Baník potřetí za sebou výsledkem 2:1. Slovácko z posledních devíti duelů dokázalo Ostravany porazit posedmé a poskočilo na druhé místo neúplné tabulky. Slezané klesli na pátou příčku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Daniel Holzer ze Slovácka a Jan Juroška z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Start do zápasu se domácím nepovedl. Dopřáli nejprve prostor Tomičovi, který si to namířil z křídla na střed a po jeho vyražené střele i Jurečkovi, který v páté minutě zblízka pohodlně zaznamenal svůj šestý ligový gól v sezoně.

Ostrava po nepovedeném startu ale postupně přebrala otěže a vynutila si územní převahu. Klíma ve 20. minutě volejem z šestnáctky k domácí smůle trefil jen náruč připraveného Nguyena. Pak ale opět pohrozilo Slovácko a Sadílkovu nepříjemnou ránu z dálky vytahoval nad břevno Laštůvka.

Vyrovnání Baník dosáhl z pokutového kopu. Po zákroku Hoffmanna na Potočného uvnitř šestnáctky se nejprve hrálo dále, ale v přerušení se po intervenci videorozhodčího kopala penalta, kterou Tetour bezpečně proměnil.

Ostrava pokračovala v tlaku i po změně stran, jen do zakončení už přes dobře bránícího soupeře pronikala hůř. V 65. minutě měl druhý gól na noze Kuzmanovič, ale po ideální pobídce Ndefeho z deseti metrů přestřelil.

Jako přes kopírák si hned z protiútoku vytvořili šanci i hosté. Sadílek sice neměl tak komfortní pozici pro střelu, ale trefil bránu a v ní i gólmana Laštůvku.

Vcelku vyrovnané klání rozhodla zdařilá akce Slovácka ze 75. minuty. Havlík přenesl hru dlouhým centrem za ostravskou obranu, střídající Navrátil sklepnul míč na Sadílka a ten zblízka hlavou skóroval.

Domácím pak najednou ztěžkly nohy a pod dojmem nepříznivého stavu a blížícího se závěru nevyprodukovali v podstatě nic nebezpečného. Slovácko si čtvrté ligové vítězství za sebou zkušeně pohlídalo.

11. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:2 (1:1)
Branky: 32. Tetour z pen. - 5. Jurečka, 75. Sadílek. Rozhodčí: Ginzel - Horák, Váňa - Machálek (video). ŽK: Fleišman, Potočný - Hoffmann. Diváci: 7713.
Ostrava: Laštůvka - Juroška (76. Buchta), Svozil, Lischka, Fleišman - Ndefe, Kuzmanović (76. De Azevedo), Jánoš (64. Kaloč), Tetour (86. Pokorný), Potočný - Klíma (86. Chvěja). Trenér: Galásek.
Slovácko: Nguyen - Tomič, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Petržela (64. Navrátil), Sadílek (90.+4 Divíšek), Kohút (71. Šimko), Havlík, Holzer (71. Cicilia) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: