Hlavní obsah

Slavia - Liberec 3:1Slavia se vrátila na vítěznou vlnu i druhou příčku, přišla však o Hromadu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Bah 1 : 0
67. Kuchta 2 : 0
73. Stoch 2 : 1
81. Olayinka 3 : 1
Záznam online reportáže

Po dvou prohrách před reprezentační přestávkou s Feyenoordem a Spartou se mistrovská Slavia znovu vrátila na vítěznou vlnu. V utkání 11. ligového kola porazila v Edenu Liberec 3:1, takže se v neúplné tabulce vrátila na druhou příčku, přičemž má samozřejmě stále k dobru odložený zápas s Olomoucí. Stínem utkání je ovšem opětovné zranění Hromady, který se vrátil do sestavy v roli stopera, ale po 64 minutách musel nuceně střídat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Bah se postaral o vedoucí gól Slavie

Článek

Slávistický lazaret se po reprezentační přestávce přece jen trochu vyprázdnil. Kolář se už zase postavil mezi tyče, Kačaraba navlékl kevralovou masku a dirigoval dalšího navrátilce do sestavy Hromadu, který po jeho boku zkoušel roli stopera.

Premiéry v základní sestavě se navíc dočkal Krmenčík operující na hrotu útoku, zatímco domácí kanonýr Kuchta měl v trochu nezvyklém rozestavení jako podhrotový útočník čekat a sbírat míče, které jeho parťák vybojuje.

Od trenéra Trpišovského tah sice zajímavý, nicméně dlouho neúčinný. Jeho tým si sice vytvořil územní převahu a dlouhé minuty hrál a svíral Liberec před Knoblochovou šestnáctkou, pořádnou šanci si ale proti Severočechům úporně bránícím v šesti, ba i sedmi mužích nevytvořil.

V kombinaci to vázlo a skřípalo, moment překvapení scházel, nápady rovněž.

Ke gólům tam měli paradoxně mnohem blíž hosté podnikající rychlé a nebezpečné výpady. Nejprve v 19. minutě Matoušek, jehož střelu vyrážel brankář Kolář na roh, čtvrthodiny před přestávkou Havelka, jemuž se nabízela odkrytá slávistické brána, ale on ji z deseti metrů netrefil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Nicolae Stanciu ze Slavie a Karol Mészáros z Liberce.

Pochopitelně že za podobné pohrdání šancemi byl Liberec ztrestán. I brankář Knobloch k tomu přispěl, protože bombu Stanciua zpoza šestnáctky vyboxoval jen před sebe, takže dobíhající Bah hlavou celkem pohodlně skóroval a vysvobodil svůj z trýzně.

I proto byl druhý poločas mnohem zajímavější. Liberec se snažil o vyrovnání, takže prostoru na jeho polovině, a hlavně před šestnáctkou i v ní už měli domácí mnohem víc než úvodních pětačtyřiceti minutách.

Pochopitelně že se to do počtu šancí a následně i skóre promítlo. Zvláště, když liberecký kouč Luboš Kozel posílil ofenzivu.

Krmenčíkovu hlavičku ještě Knobloch zlikvidoval, ale když poprvé v zápase dokonale zafungovala spolupráce Krmenčíka s Kuchtou, Slavia si vedení pojistila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta se postaral o druhou branku Slavie

Nikoli však nadlouho, protože její bývalá opora Stoch vítaná v Edenu při střídání potleskem jí život zkomplikovala. Po pěti minutách na trávníku totiž slovenský legionáíř tvrdou střelou výsledek korigoval.

Naděje Liberce na připadný bodový zisk ovšem mihotala jen chvíli. Po rohovém koppu Stanciua prodlouženém Kuchtou ji totiž Olayinka uhasil, takže Slavia se vrátila zase na vítěznou vlnu.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:1 (1:0)
Branky: 43. Bah, 67. Kuchta, 81. Olayinka  73. Stoch. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Antoníček - Štěrba (video). ŽK: Stanciu, Schranz - Stoch. Diváci: 12 462
Slavia: Kolář - Bah, Hromada (64. Ekpai), Kačaraba, Oscar - Schranz (74. Plavšič), Traoré, Stanciu (87. Samek), Olayinka (87. Horský) - Kuchta - Krmenčík (74. Madsen). Trenér: Trpišovský.
Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula - Gebre Selassie, Havelka (84. Faško)  - Koscelník (84. Gembický), Matoušek (68. Stoch), Mészáros (56. Tupta) - Rondič (56. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: