Hlavní obsah

Olomouc - Karviná 2:0Bezradná Karviná stále čeká na výhru, slaví Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Růsek 1 : 0
53. González 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné po trenérské změně prohráli v 11. kole první ligy v Olomouci 0:2 a nadále zůstávají jako jediní v této sezoně nejvyšší soutěže bez vítězství. Sigmu poslal do vedení v sedmé minutě Antonín Růsek a krátce po změně stran přidal z penalty pojistku Pablo González. Karvinou po odvolání Jozefa Webera zatím nevedl nový kouč Bohumil Páník, který chyběl kvůli nemoci. Zastoupil ho sportovní ředitel Lubomír Vlk. Slezané zůstali v tabulce poslední, Sigmě patří šestá příčka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost olomouckých hráčů z prvního gólu.

Článek

Olomouc získala vedení už v sedmé minutě po rychlém přechodu do útoku. Zahradníček se dostal k míči na pravém křídle a přízemním centrem našel na malém vápně Růska, který překonal brankáře Neumana. Karviná mohla odpovědět o čtvrt hodiny později, ale Bartošákovu povedenou střelu vytáhl ještě lepším zákrokem domácí brankář Macík.

Hosté mohli udeřit i z následného rohového kopu, ale hlavičku jednoho z karvinských hráčů odvrátil na brankové čáře Beneš. Po půlhodině těsně minul zadní tyč Růsek, ale stejně byl v ofsajdu. Za hostující obranu se poté dostal také Hála, z dobré pozice však vysoko přestřelil. Na druhé straně na nebezpečný centr Mangabeiry nikdo z karvinských hráčů nedosáhl.

Na začátku druhého poločasu vypálil z velké dálky hostující Stropek, Macík však skákavý míč zkrotil. Poté Šindelář fauloval v pokutovém území domácího Zifčáka a rozhodčí Hocek nařídil pokutový kop. Španělský záložník González v 53. minutě nezaváhal a střelou k pravé tyči poslal Olomouc do dvoubrankového vedení.

Růsek mohl definitivně rozhodnout

O chvíli později mohla Sigma přidat třetí branku, jenže Růsek střelou z vápna těsně minul vzdálenější tyč. Karviná poté předvedla rychlý brejk, po kterém na zadní tyči zakončoval Sinjavskij, odkrytou branku však zároveň se signalizací ofsajdového postavení netrefil.

Na opačné straně Hála nepřekonal hostujícího gólmana Bolka, který po poločase mezi tyčemi nahradil kolegu Neumana, a sedmou trefu v ligové sezoně si nepřipsal. Zhruba 10 minut před koncem se ke střele uvnitř vápna dostal Nešický, ale jeho pokus zablokovali domácí obránci na rohový kop. Sigma vyhrála po čtyřech kolech.

1. kolo první fotbalové ligy:
SK Sigma Olomouc - MFK Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 7. Růsek, 53. González z pen. Rozhodčí: Hocek - Hrabovský, Mikeska - Hrubeš (video). Bez karet. Diváci: 2959.
Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček (90.+1 Matoušek), Breite, Růsek, González (85. Hubník), Hála (85. Šíp) - Zifčák (70. Sedlák). Trenér: Jílek.
Karviná: Neuman (46. Bolek) - Stropek, Šindelář, Buchta - Křapka (61. Bartl), Mangabeira (79. Durosinmi), Qose (61. Túlio), Šehič - Siňavskij, Svoboda, Bartošák (79. Nešický). Trenér: Vlk.

Reklama

Související témata: