Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 1:0 PPHokejisté Vítkovic urvali výhru v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Fridrich 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 15. kole extraligy Liberec jediným gólem Tomáše Fridricha 1:0 v prodloužení. O výhře rozhodl svým pátým gólem sezony vítkovický útočník už po 21 sekundách nastavení. Domácí gólman Aleš Stezka vychytal svou první nulu a i on tak prodloužil trápení Bílých Tygrů, kteří z posledních devíti utkání vyhráli jediné.

Foto: David Taneček, ČTK

Z gólu se radují hráči Vítkovic (zleva) Petr Chlán, Jan Bernovský a Josef Krejsa.

Článek

Vítkovice v utkání vedl asistent Radek Philipp, který zastoupil za nemocného hlavního kouče Miloše Holaně, a musel se obejít bez zraněných útočníků Bukartse s Flickem. Forvard Lukáš Krenželok nastoupil k jubilejnímu 1000. utkání v extralize.

Teprve ve svém druhém domácím vystoupení v sezoně měli Ostravané v úvodu asi blíže k vedoucímu gólu, ale Bondrovi po úniku v přečíslení nesedlo zakončení podle představ. Pak měly Vítkovice i trochu smůly, když Kalusova rána v 16. minutě zazvonila na horní tyčku liberecké brány.

Silový způsob hokeje odpovídal aktuálnímu rozpoložení obou týmů, které v posledním období sčítají hlavně porážky. Možnosti na otevření skóre však byly i ve druhé části. Na domácí straně se do koncovky tlačil hlavně Fridrich, ale Kváča jeho pokusy zlikvidoval. Stejně tak domácí Stezka ve 27. minutě přečetl úmysl Rychlovského. Hosté byli střelecky výrazně aktivnější, ale brankáři byli na obou stranách jistí i bezchybní.

Také tomu domácímu ale v třetím dějství musel pomoct tyčka, a to po střele Vitáska ve 44. minutě. Žádný z týmů pak už nechtěl udělat fatální chybu, proto se po opatrnějším závěru muselo prodlužovat. Přidanou pětiminutovku ale ukončil už po 21 sekundách po souhře s Dejem přesnou ranou Fridrich.

Vítkovice si tak s Libercem připsaly teprve třetí vítězství z posledních deseti vzájemných soubojů.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávka: 61. Fridrich (Dej). Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3684.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, P. Koch, L. Kovář - Svačina, Marosz, L. Krenželok - Fridrich, J. Hruška, Afanasjev - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Bernovský, Chlán, J. Krejsa. Trenér: Philipp.
Liberec: Kváča - Vitásek, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner - Ordoš, Gríger, Birner - Zachar, Filippi, J. Vlach - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - J. Šír, P. Jelínek, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: