Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 5:0Mladá Boleslav propadla, na první místo musí zapomenout

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Roman 1 : 0
22. Roman 2 : 0
22. Hrňa 3 : 0
48. Marcinko 4 : 0
60. Szturc 5 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté porazili v 15. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav jednoznačně 5:0. Oceláři vedli v prvním vzájemném duelu obou týmů od jarního semifinále už ve 22. minutě třígólovým rozdílem. Úvodní dvě branky vstřelil Miloš Roman, třetí přidal Erik Hrňa, čtvrtou Tomáš Marcinko a pátou Roman Szturc. Marek Mazanec udržel podruhé v této sezoně čisté konto.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecká radost. Zleva Martin Marinčin, Tomáš Kundrátek, Miloš Roman, Marko Daňo a Andrej Nestrašil z Třince.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Davida Štastného, jehož v elitní řadě nahradil Dufek, a s obráncem Bernadem ve čtvrtém útoku. Středočeši se mohli vrátit v případě výhry do čela extraligy, ale od začátku tahali za kratší část provazu.

Oceláři otevřeli skóre v čase 3:55, z dorážky se prosadil Miloš Roman v momentě, kdy hostující Claireaux naskakoval do hry z trestné lavice. Mladá Boleslav tak inkasovala v extralize po 136 minutách, a to ještě mohli nebezpečnější domácí v první třetině zvýšit. Střela Ondřeje Kovařčíka se ale otřela o tyč a Hrehorčák, který obral v oslabení na obranné modré čáře Ševce o puk, minul v úniku branku jen o centimetry.

Třinec se do klíčového trháku dostal ve 22. minutě, kdy dvěma trefami během jedenácti sekund odskočil na 3:0. Druhý gól vstřelil další pohotovou dorážku Roman, v dalším střídání překonal Krošelje z pravého kruhu Hrňa a připsal si osmou branku sezony. Středočeši poté přitvrdili a zvýšili střeleckou aktivitu, ale na Mazance si nepřišli.

Mladá Boleslav chtěla zápas zdramatizovat, ale při dorážce Claireauxe do odkryté branky vytáhl Mazanec reflexivní zásah hokejkou. A tak udeřilo dvakrát v přesilových hrách na druhé straně. Hosté v oslabení nevyhodili, puku se zmocnil u tyčky Vrána a po jeho přihrávce skóroval Marcinko. Oceláři zbytek zápasu kontrolovali a v posledních sekundách se ještě zblízka prosadil Szturc. Domácí tak dali dárek v podobě výhry i výkonu svému sportovnímu řediteli Janu Peterkovi, který v den utkání slavil padesátiny.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Miloš Roman (Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, O. Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. R. Szturc (O. Šedivý, D. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3464.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Kofroň - Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík, Jánošík - Dufek, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - Claireaux, A. Raška, Kotala – J. Stránský, Bičevskis, Bernad. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín