Hlavní obsah

Brno - Olomouc 4:1Rozjetá Kometa vyhrála potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kollár 1 : 0
15. Zaťovič 2 : 0
31. Kučeřík 3 : 0
38. Káňa 3 : 1
59. Horký 4 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno zvítězili v 15. kole extraligy doma nad Olomoucí 4:1 a uspěli potřetí za sebou. Hanáci nenavázali na poslední dvě vítězství.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost Brna z druhého gólu. Zleva Tomáš Bartejs z Brna, autor gólu Martin Zaťovič z Brna a Petr Holík z Brna

Článek
Fotogalerie

Úvodní minuty první třetiny byly vyrovnané, velmi slušně zaplněné ochozy brněnského stadionu čekaly na první šanci do 8. minuty. V té vyslal žabku přes půl hřiště Haščák a našel rozjetého Pavlíka, jeho bekhendový pokus ale Sedláček dokázal vychytat.

Olomouc zatlačila soupeře v 10. minutě, jenže to byl tlak pouze platonický, bez větších šancí a střeleckých pokusů. Naopak to byli Brňané, kteří udeřili po rychlém kontru. Z levé strany poslal parádní přihrávku Krištof a na Kollárovi už pouze bylo, aby zakončil do poloprázdné brány.

V 16. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry a tu v samém závěru dokázali využít. Haščák místo střely z mezikruží nahrál na zadní tyč, kde stál kapitán Komety Zaťovič a Sedláček byl bez šance. Kometa nechala zapomenout na nepovedené první třetiny.

I ve druhé části se hrál hokej plný osobních soubojů a s bouřlivou atmosférou. Kometě patřila první desetiminutovka, kdy měla více ze hry a převahu korunovala třetí brankou. Krištof opět přesnou přihrávkou vybídl ke střele Kučeříka a jeho rána prošla do Sedláčkovy sítě.

Zdálo se, že domácí mají duel pod kontrolou, jenže v závěru třetiny dostal Olomouc do hry Káňa, jenž vystihl chybu v obraně a sám před Tomkem forhendovou kličkou nezaváhal. Posléze hráli Kohouti přesilovku, tu však nedokázali přetavit v kontaktní branku.

Třetí dějství nabídlo nejprve tlak hostů, ale opět byl neškodný. Kometa začala chodit do brejků, například Horký přebruslil všechny soupeře a mířil sám na Sedláčka, bránu však přestřelil.

V 49. minutě vyslal žabku přes půl hřiště Roth, kotouče se chopil Holík, který zakončil bekhendem do tyče. Bylo to ale s faulem a jelo se trestné střílení. V souboji zlínských rodáků Sedláčka a Holíka uspěl prvně jmenovaný, jenž si pohlídal pravou tyč.

Olomouc zkusila v závěru využít oddechového času a odvolat brankáře. I přes všechnu snahu ještě s výsledkem něco udělat se nakonec radovali modrobílí. Čtvrtou trefou do prázdné branky zajistil tři body pro Kometu Horký.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Kollár (Krištof), 16. Zaťovič (Haščák, P. Holík), 31. Kučeřík (Krištof, Kollár), 59. L. Horký (P. Holík, Mueller) - 38. J. Káňa II (Rašner). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Hynek, Ganger. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 6756.
Brno: Tomek - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši, D. Mikyska - Mueller, Krištof, Kollár - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - R. Pavlík, T. Šoustal, M. Haščák - Vincour, Rákos, Mallet. Trenér: Kalous.
Olomouc: J. Sedláček - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa II - Navrátil, J. Knotek, Olesz - Kunc, Nahodil, Klimek - Bambula, P. Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články