Hlavní obsah

Dusno pomohlo, Kometa zabrala. Trenér Kalous se omluvil Bohnicím

Brno

Po minulém extraligovém zápase v Chomutově proti Kladnu podrobil kouč brněnských hokejistů Jiří Kalous navzdory dvoubodovému zisku svoje mužstvo obrovské kritice, a jeho výtky evidentně zabraly. Kometa o čtyři dny později zdolala díky výbornému výkonu Olomouc s hvězdným Davidem Krejčím 4:1 a v tabulce se na moravského soka dotáhla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejista Andrej Kollár z Brna se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

„V kabině bylo dusno. Dostali jsme od trenéra kartáč hned po zápase v Chomutově a potom znovu při rozboru. I proto jsme Olomouc chtěli hrozně moc porazit. Povedlo se. Jsme šťastni, že jsme začali poslední dobou pravidelně bodovat," září brněnský forvard Andrej Kollár, který k triumfu nad Hanáky přispěl vedoucí trefou.

Společně se slovenským krajanem Krištofem nastupují nyní po boku amerického kanonýra Muellera v elitní formaci Komety. „Mám hroznou radost, že nám to padá. První olomoucké řadě jsme toho moc nedovolili a potrestali jsme soupeřovy chyby," netají Kollár radost, že se Krejčí v Brně neprosadil. „Zlepšujeme se, věřím, že poskočíme z devátého místa v extraligové tabulce záhy ještě o dost výš," přeje si.

Také trenér Komety Kalous dal najevo značnou spokojenost, že jeho promluvy k hráčům padly na úrodnou půdu. „Musím se ovšem dodatečně omluvit za svůj nevhodný výrok, který jsem po Kladnu pronesl ve velkých emocích. Absolutně jsem se nechtěl dotknout žádné nemocnice ani jejích obyvatel. Neměl jsem to říkat," narážel na přirovnání svých hokejistů k pacientům z Bohnic.

Těší ho, že jeho tým atraktivní střetnutí blízkých soupeřů zvládl. „Po dlouhé době jsme celý zápas vedli. V žádném případě to však nebylo snadné utkání. Olomoučtí i u nás ukázali, proč jsou v této sezoně v tabulce tak vysoko. My jsme ale zahráli dobře, dosáhli jsme na krásný výsledek. Myslím, že i divákům se musel duel líbit," je Kalous přesvědčený.

Vysvětlil, proč utkání nedokončil útočník Krištof. „Přepadly ho žaludeční problémy. Nemělo by to ale být nic vážného, předpokládám, že ve čtvrtek v Karlových Varech bude schopen nastoupit," myslí si kouč Brna.

Reklama

Související témata: