Hlavní obsah

Jsem chudý trenér, nechce se Moták vyjádřit k zákroku brněnského soupeře

Ve čtvrtém extraligovém zápase v řadě vstřelili pouze jeden gól, ale na rozdíl od utkání v Pardubicích či s Litvínovem to na body nestačilo. Hokejisté Olomouce padli v prestižní bitvě blízkých soupeřů v Brně 1:4, čímž se jejich moravský sok na ně v tabulce bodově dotáhl.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci HC Olomouc během extraligového utkání.

Článek
Fotogalerie

„V koncovce se bohužel trápíme. Proti Kometě jsme nehráli špatně, avšak domácí byli v tlaku na branku silnější. A to ještě Sedlo spoustu jejich šancí vychytal," chválí autor jediného gólu Hanáků Jan Káňa brankáře Jakuba Sedláčka.

Bývalý brněnský forvard si všiml, že Kometa v poslední době pozměnila složení elitní útočné formace, v níž po boku amerického kanonýra Muellera nastupují Slováci Kollár s Krištofem. „Lepí jim to. A tím, že se Zaťovič s Holíkem přesunuli do druhé řady, má Kometa teď hodně silné první dva útoky," našel Káňa další příčinu nezdaru svého mužstva.

Také kouč Olomouce Zdeněk Moták uznal, že Brňané zvítězili zaslouženě. „Kometa si počínala velmi dobře v defenzívě, my jsme se proti ní nedokázali složitými kombinacemi prosadit. Vyslali jsme na její branku málo střel. Měli jsme se mnohem víc tlačit před brněnského gólmana. Zase jsme dali jen jeden gól, a to je málo. Na produktivitě musíme zapracovat," plánoval okamžitě.

Nechtěl hodnotit, zda měl brněnský bek Holland dostat za tvrdý zákrok na olomouckého Bambulu vyšší trest. „Kritiku sudích si nemůžu dovolit. Jsem chudý trenér," usmívá se Moták, jenž hodně diskutoval s rozhodčími především v závěru střetnutí, kdy se jeho mužstvo snažilo za stavu 1:3 ještě s výsledkem něco udělat a odhodlalo se už tři minuty před koncem k power play. „Za mě tam došlo k pár zajímavým verdiktům. Ale vinit sudí z naší porážky rozhodně nemůžeme," má Moták jasno.

Z Brna tak odjížděla zklamaná i početná skupina fanoušků z Hané, kteří notně přispěli ke skvělé kulise v brněnské aréně. „Jsme strašně rádi, že si jich tolik udělalo v neděli výlet. Byli hodně slyšet, moc jim za vydatné povzbuzování děkujeme. A o to víc nás mrzí, že jsme vyšli bodově naprázdno," stýská si Káňa.

Reklama

Související témata: