Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 5:4Dramatická přestřelka v Plzni! Švédská hvězda skolila Spartu hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Mertl 1 : 0
31. Thorell 1 : 1
35. Thorell 1 : 2
39. Sobotka 1 : 3
48. Blomstrand 2 : 3
55. Blomstrand 3 : 3
55. Bulíř 4 : 3
56. Zikmund 4 : 4
58. Blomstrand 5 : 4
Záznam online reportáže

škv, pbČTKSport.cz
Aktualizováno

Obrovské drama, tak by se dala charakterizovat předehrávka 35. kola hokejové extraligy mezi domácí Plzní a Spartou, v níž hráči Škodovky zvítězili 5:4. Pražané mohli jít v případě vítězství o čtyři branky do čela soutěže před Pardubice. Do třetí třetiny vstupovali s dvougólovým náskokem, jenže závěrečné dějství přineslo velkou gólovou přestřelku, v níž hattrickem zazářil Švéd Ludwig Blomstrand a před koncem duelu strhl výhru na stranu Indiánů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzenští hokejisté Filip Suchý (vlevo), autor hattricku Ludwig Blomstrand (uprostřed) a David Jiříček slaví.

Článek
Fotogalerie

Hosty mohl záhy dostat do vedení Řepík, zblízka ale nepřekonal gólmana Svobodu. Oba týmy pokračovaly ve vysokém tempu, domácí se směrem dopředu připomněli až při vyloučení Jurčiny. Ve 13. minutě po střílené přihrávce Dzierkalse zblízka dorážkou otevřel skóre Mertl. Sparťané sice lépe kombinovali, ale v 16. minutě ve velké šanci opět nepřekonal Svobodu na brankovišti nekrytý Sobotka.

Na začátku prostřední části z přečíslení dvou na jednoho neuspěl ani Chlapík a hosty musel při krátkém dvojnásobném oslabení podržet gólman Neužil. V největší šanci ve 25. minutě pálil z dobré pozice Kodýtek nad. Iniciativu postupně převzala Sparta a po polovině utkání během početní výhody vyrovnal na 1:1 do odkryté branky Erik Thorell.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Emoce na ledě, zleva Ladislav Zikmund ze Sparty a Jan Schleiss z Plzně.

Švédský útočník prokázal své kvality také ve 35. minutě, kdy doklepnutím Řepíkovy střely dokonal obrat. Domácí nedokázali odpovědět ani při třetím vyloučení hostů za špatné střídání a naopak krátce před koncem druhé třetiny upravil ranou bez přípravy po rychlém protiútoku na 3:1 Sobotka.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí zjednodušili hru, ale Neužil zlikvidoval průnik Přikryla a lépe kombinující hosté hrozili z brejků. Ve 48. minutě však vyloučení Dvořáka potrestal přesnou střelou z levého kruhu Blomstrand a Indiáni se probudili. Švédský forvard poté v 55. minutě využil prostoru na pravé straně a se štěstím srovnal. O 44 vteřin později zaváhání v hostující rozehrávce využil k vedoucí trefě Bulíř.

Sparťané ale minutu nato po chybě Svobody vyrovnali, dorážel Zikmund. Nerozhodný stav nevydržel dlouho a díky faulu Řepíka vrátil Indiánům vedení přesilovkovou ranou v 58. minutě Blomstrand. Dovršil tak hattrick. Hostům ke zvratu nepomohla ani hra bez brankáře a ještě je zachránila pravá tyč prázdné branky po pokusu Martina Langa. Plzeň vyhrála šestý z posledních sedmi zápasů.

Předehrávka 35. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 5:4 (1:0, 0:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 13. Mertl (Dzierkals, Čerešňák), 48. Blomstrand (Čerešňák, G. Thorell), 55. Blomstrand (F. Suchý, Jiříček), 55. Bulíř (Mertl), 58. Blomstrand (Dzierkals, Mertl) - 31. E. Thorell (Sobotka), 35. E. Thorell (Řepík), 39. Sobotka (Chlapík, Mikliš), 56. Zikmund (M. Forman, Mikliš). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 3357.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, V. Lang - Schleiss, Kodýtek, Kantner - Dzierkals, Mertl, M. Lang - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Adamec, F. Přikryl, F. Suchý. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Sparta: Neužil - Moravčík, T. Pavelka, Polášek, Tomáš Dvořák, Jurčina, Mikliš, M. Jandus - Řepík, Sobotka, E. Thorell - D. Kaše, Chlapík, Prymula - M. Forman, P. Hašek, Z. Doležal - Konečný, Zikmund, Buchtele. Trenér: Jandač

Reklama

Související témata: