Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 1:4Třinec začal sérii venkovních duelů vítězně, ovládl derby na ledě Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Kovařčík 0 : 1
24. Kundrátek 0 : 2
30. Chlán 1 : 2
45. Daňo 1 : 3
49. Roman 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v dohrávaném utkání 8. extraligového kola na ledě Vítkovic 4:1. Oceláři tak bodovali podvanácté za sebou, derby opanovali potřetí v řadě, vedou tabulku a vítězně odstartovali čtyřzápasovou sérii zápasů v arénách soupeřů.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince zleva Patrik Hrehorčák, Miloš Roman, Marian Adámek a Milan Doudera se radují z branky.

Článek

Hned zkraje úvodní dvacetiminutovky se do slibné šance probil domácí útočník Krenželok, vylákal třineckého gólmana Mazance ven z branky, jenže poté nedokázal zasunout puk mezi tyče. Hosté pak měli k dispozici dvě přesilovky krátce za sebou, ale nedokázali s nimi naložit úspěšně.

I přesto šli do šatny po první části spokojeni, protože 17 sekund před sirénou Ondřej Kovařčík střelou zpoza pravého kruhu propálil brankáře Stezku a Třinec vedl. Po vyloučení Šedivého vteřinu před koncem první třetiny odstartovaly Vítkovice druhou část přesilovkou, jenže ji nevyužily. A krátce nato inkasovaly podruhé.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Kristian Afanasijev z Vítkovic, Ondřej Kovařčík z Třince a Petr Fridrich z Vítkovic.

Po nenápadném průniku vystřelil Kundrátek zpoza Plášila, Stezka měl zakrytý výhled a puk mu propadl mezi betony do branky - 0:2. Ostravané přidali a měli šance. Pokusy Kaluse a Hrušky sice zlikvidoval Mazanec, ale na pohotovou dorážku Chlána ze 30. minuty byl krátký.

Vítkovický celek vycítil šanci, třinecký gólman Mazanec si však poradil s dělovkou Plášila od modré čáry i pohotovou střelou Bernovského z levého kruhu. Úřadující šampion definitivně překlopil výsledek na svou stranu ve třetí části.

V jejím úvodu zůstal mezi kruhy volný Daňo, jenž si chytře poradil se Stezkou. A když v čase 48:47 sebral puk v mezikruží Roman a pohotově propálil domácího gólmana, bylo o výsledku bitvy tradičních soupeřů jasno.

Vítkovičtí prohráli 1:4 a na svém ledě v probíhající sezoně ztratili druhé ze tří utkání, zato Oceláři navázali na domácí výhru nad Mladou Boleslaví a zvítězili v šestém z posledních sedmi duelů.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Chlán (Gewiese, J. Stehlík) - 20. O. Kovařčík (M. Adámek, M. Doudera), 24. Kundrátek, 45. Daňo (Kundrátek), 49. Miloš Roman (Daňo). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5325.
Sestavy:
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, P. Koch, L. Kovář - Svačina, Marosz, L. Krenželok - Fridrich, J. Hruška, Afanasjev - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Bernovský, Chlán, J. Krejsa. Trenér: Holaň.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Kofroň, R. Szturc, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: