Hlavní obsah

Č. Budějovice - Třinec 0:1Oceláři uspěli na jihu Čech díky jediné brance Hrni a dál vedou extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Hrňa 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v utkání 16. extraligového kola na ledě Českých Budějovic 1:0. Oceláři bodovali potřinácté za sebou a dál vedou tabulku. V čase 16:11 rozhodl zápas útočník Erik Hrňa. Třetí čisté konto v sezoně uhájil brankář Marek Mazanec, potřeboval na něj 17 úspěšných zásahů.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Domácí nastoupili podruhé za sebou se zkušeným centrem Jiřím Novotným, neboť jim stále chyběla čtveřice zraněných útočníků. V úvodu si oba týmy pečlivě hlídaly obrannou modrou čáru a dění na ledě chyběla potřebná jiskra.

Postupně se hráči na obou stranách osmělovali ke střeleckým pokusům, z nichž nejnebezpečnější byl nápřah třineckého Martina Růžičky z prostoru mezi kruhy a bekhendová střela budějovického obránce Percyho. Potom se nechal vyloučit Valský za nesmyslný faul v útočném pásmu a hosté otevřeli skóre v početní výhodě: bombou z dálky do levého horního růžku budějovické branky se trefil Hrňa.

Začátek druhého dějství patřil Ocelářům, kteří byli aktivnější, zatímco hráči Motoru většinou jenom vyhazovali puky. V polovině základní hrací doby zahrozil střelou z výhodného postavení mezi kruhy Nestrašil, ale jeho pokus byl nepřesný. Jihočeši se zvolna probouzeli a po akci Pechovy řady si vynutili první přesilovku, v jejímž závěru se ocitl blízko vyrovnání Novotný, když tečoval Gulašovo nahození.

Potom ještě vypálil Abdul z přihrávky Novotného. Ve 35. minutě se před třineckým brankářem Mazancem objevil osamocený Valský, ale nezvládl finální kličku. Na protější straně Hrachovina zlikvidoval šanci Marcinka. Gesto fair play ukázal domácí kapitán Gulaš, jenž odvolal vyloučení Davida Musila.

V úvodu třetí části Motor přežil oslabení, jehož větší část se přesouvala z druhé třetiny, a zahájil ofenzivní manévry. Dobývání zkušené obrany Třince však zůstávalo bez efektu i po střele Valského z levé strany a průniku Ondráčka až před Mazance. Přesto domácí zvyšovali tlak. Minutu a půl před sirénou zkusili power play, ale bomba Gulaše jenom orazítkovala Mazancovu hůl, další kapitánova střela se zastavila o betony.

Jihočeši předvedli snaživý a obětavý výkon, ale střelecký recept na zkušený a kompaktní celek Třince nenašli. Hostům tak nakonec k plnému bodovému zisku postačilo využití jediné přesilovky.

16. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 17. Hrňa (M. Doudera). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 5840.
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, R. Vráblík, Štencel, Štich - Karabáček, M. Hanzl, Slováček - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Chlubna, J. Novotný, Abdul - Valský, D. Voženílek, Holec. Trenér: Modrý.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Reklama