Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 2:1Litvínov zdolal poslední Zlín, Berani prohráli podeváté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Zdráhal 1 : 0
42. Demel 2 : 0
60. Flynn 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 16. kole extraligy doma poslední Zlín 2:1 a radovali se ze čtvrtého vítězství z posledních sedmi zápasů. O branky vítězů se postarali Patrik Zdráhal a Patrik Demel, brankáři Denisu Godlovi sebral čisté konto 48 sekund před koncem Oscar Flynn. Berani prohráli podeváté za sebou a posedmé v řadě nebodovali.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský Přemysl Svoboda zkouší přenonat zlínského brankáře Daniela Hufa.

Článek

Do první šance se dostal ve 2. minutě Svoboda, ale Huf zasáhl pravým betonem. Godlu prověřil po vhazování z levého kruhu Zbořil. Zlínský gólman pak zasáhl proti Havelkovi a Lattův bekhendový pokus se otřel o levou tyč. Tlak Vervy se zvyšoval, ale Berani se ubránili i při Köhlerově trestu, při kterém v největší šanci ztroskotal na Hufovi s dorážkou Straka.

Už po přesilovce se dostal sám před zlínskou branku Svoboda, ale přestřelil. Při Demelově vyloučení se Litvínov ubránil. Huf odolával i po střelách Balinskise a Estephana. Na přelomu první a druhé části se Zlín ubránil při Okálově pobytu na trestné lavici.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Denis Godla, Tomáš Pospíšil z Litvínova a Tomáš Mikúš ze Zlína.

Potom nejdříve v přečíslení zasáhl Huf proti šanci v přečíslení, kterou měl po Zdráhalově přihrávce Estephan. V čase 24:15 si litvínovští útočníci v dalším rychlém protiútoku role vyměnili a Zdráhal otevřel skóre. Vzápětí mohl zvýšit Straka, ale na Hufa nevyzrál.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Denis Zeman z Litvínova a Adam Zbořil ze Zlína.

Zlín hrozil sporadicky a ve 34. minutě po Mikúšově přihrávce minul Vopelka. Potom obral Latta o puk Flynna, Huf však jeho únik zlikvidoval. Na druhé straně zasáhl Godla proti Okálovi a ve 38. minutě pomohla hostům levá tyč, kterou trefil po individuálním řešení přečíslení Straka.

Po 99 sekundách závěrečné části už zvýšil náskok domácích Demel, najel si na pravý kruh na Strakovu přihrávku a překonal přesouvajícího se Hufa. Zlínu nepomohla ke zkorigování stavu ani přesilovka při Havelkově trestu. Potom neměl přesnou mušku opět aktivní Straka a na druhé straně také Veselý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Petr Straka z Litvínova před zlínským brankářem Danielem Hufem.

Berani se při power play dočkali i přesilovky a Flynn překonal bekhendem přesouvajícího se Godlu. Domácí si ještě vzali trenérskou výzvu pro předchozí atak litvínovského gólmana, ale branka platila. V závěru ale už v dalším oslabení domácí těsný náskok uhájili.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. P. Zdráhal (Estephan, Jarůšek), 42. Demel (P. Straka) - 60. Flynn (O. Němec, P. Trška). Rozhodčí: Horák, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 2544.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Svoboda, Gerhát, P. Straka - Havelka, Latta, Zygmunt. Trenér: Országh.
Zlín: Huf - O. Němec, Dluhoš, P. Trška, M. Novotný, Gazda, Žižka, Ferenc - Honejsek, A. Zbořil, Okál - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - Flynn, R. Veselý, Köhler - Fryšara, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články