Hlavní obsah

Atalanta - Udinese 1:1Verona zvítězila díky čtyřem brankám Simeoneho nad Laziem Řím

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Verony zvítězili díky čtyřem brankám Giovanniho Simeoneho v utkání 9. kola italské ligy nad Laziem Řím 4:1. K třem bodům pomohl i český záložník Antonín Barák, který odehrál celý zápas. Verona bodovala naplno podruhé z posledních tří ligových zápasů a je s 11 body jedenáctá. Lazio má o tři body více a je osmé. Ve šlágru kola remizoval třetí Inter Milán s šestým Juventusem Turín 1:1.

Foto: Spada, ČTK/AP

Fotbalista Bergama Giuseppe Pezzella (vpravo) je faulován Jensem Strygerem Larsenem z Udinese.

Článek

První bodovou ztrátu si připsala v nejvyšší soutěži Neapol, která doma remizovala s AS Řím 0:0. I tak ale zůstává s 25 body v čele ligy o skóre před AC Milán.

Šestadvacetiletý argentinský útočník Simeone načal v dresu Verony proti Laziu svou kanonádu ve 30. minutě zápasu, kdy se prosadil po přihrávce Caprariho. Hned o šest minut později pak přidal další branku.

Lazio sice vrátil do hry hned v úvodu druhé části Immobile, ale po hodině hry se Simeone prosadil potřetí a svůj výborný výkon dovršil čtvrtou brankou v nastaveném čase. Syn trenéra Atlética Madrid Diega Simeoneho se tak stal prvním hráčem z elitních pěti evropských lig, který v této sezoně vstřelil v jednom duelu čtyři góly. Proměnil navíc každou střelu na bránu.

Na lavičce náhradníků Lazia byl poprvé i osmnáctiletý obránce Romano Floriani, pravnuk bývalého fašistického diktátora Benita Mussoliniho. Do utkání však nezasáhl.

V dalším duelu remizovala Atalanty Bergamo s Udine 1:1, když o vítězství přišla ve čtvrté minutě nastaveného času, po hlavičce Beta. Ten odpověděl na předchozí branku Malinovského z 57. minuty. Bergamo je tak v neúplné tabulce s 15 body páté, Udinese drží po třetí remíze za sebou 14. místo.

AS Řím po čtvrtečním debaklu v Evropské konferenční lize s Bodö/Glimt 1:6 tentokrát vybojovalo bod na hřišti Neapole za remízu 0:0. Domácí tým si sice připsal po osmi výhrách první bodovou ztrátu v ligové sezoně, i tak ale zůstává s 25 body o skóre v čele soutěže. Řím má na kontě o devět bodů méně a je čtvrtý.

Inter poslal proti Juventusu do vedení po čtvrt hodině hry Džeko, který se trefil z dorážky. Když už se zdálo, že si Juventus připíše třetí porážku sezony, nařídil rozhodčí penaltu v jeho prospěch. Tu v 89. minutě proměnil Dybala, následně byl ještě za protesty vyloučen trenér domácích Inzaghi.

Italská fotbalová liga - 9. kolo
Bergamo - Udine 1:1 (56. Malinovskij - 90.+4 Beto)
Fiorentina - Cagliari 3:0 (21. Biraghi z pen., 42. Gonzalez, 49. Vlahovič)
Hellas Verona - Lazio Řím 4:1 (30., 36., 62 a 90.+2 Simeone - 46. Immobile)
AS Řím - Neapol 0:0
Inter Milán - Juventus Turín 1:1 (17. Džeko - 89. z pen. Dybala)

Reklama

Související témata: