Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 1:2Třinec díky trefě Růžičky zvítězil v Plzni a prodloužil svojí bodovou šňůru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hrehorčák 0 : 1
30. Bulíř 1 : 1
51. Růžička 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v 17. kole extraligy na ledě Plzně 2:1 a prodloužili svoji bodovou sérii na čtrnáct utkání. Vyrovnaný souboj rozhodl v 51. minutě Martin Růžička, když krátce předtím nebyl uznán gól Pavla Musila po třinecké trenérské výzvě. Indiáni tak i vinou dvou neproměněných přesilových her pět na tři nenavázali na pět domácích výher v řadě. Oceláři vyhráli počtvrté za sebou a udrželi se v čele soutěže.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecká radost. Ilustrační foto.

Článek

Po oboustranně opatrném úvodu překvapil dnešního domácího gólmana Pavláta v 10. minutě nahozením od modré čáry Hrehorčák. Plzeňští se přes dobře organizovanou obranu hostů prosazovali těžce, až v 15. minutě protáhl Pavel Musil třineckého gólmana Kacetla ranou z pravého kruhu. Závěr první třetiny patřil znovu hostům, Vrána ovšem během přesilové hry zblízka nepřekonal Pavláta a za chvíli z podobné pozice neuspěl ani Roman.

Na začátku prostřední části sice domácí nevyužili přesilovku, ale dostali se do tempa a za svoji aktivitu byli po změnách ve složení útoků odměněni ve 30. minutě, kdy Bulíř po objetí branky nadvakrát vyrovnal na 1:1.

Za chvíli ale Západočeši nezvládli téměř dvouminutovou početní výhodu pět na tři a po jejím skončení převzali iniciativu znovu Oceláři. Jaroměřský a po něm Doudera ovšem v dobrých pozicích ztroskotali na Pavlátovi, ve 36. minutě při přesilové hře neskóroval ani na levém kruhu nekrytý Roman.

Naopak vzápětí po zaváhání třinecké defenzivy musel tváří v tvář Suchému zastavit jeho střelu v oslabení Kacetl. Na konci druhé třetiny domácí ubránili další přesilovou hru soupeře a ve 45. minutě po Musilově nabídce zpoza branky jen pohotový rozklek Kacetla zabránil skórovat Dzierkalsovi.

O dvě minuty později už se po ideální přihrávce Jiříčka trefil Musil, gól byl však po úspěšné trenérské výzvě Ocelářů odvolán a udeřilo na druhé straně. V 51. minutě se totiž se štěstím prosadil od zadního mantinelu spíše přihrávající Růžička a dostal hosty do vedení.

Indiáni mohli ještě odpovědět během 55 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovky, ale obětavou třineckou obranu nepřekonali a závěr si díky plzeňskému trestu za špatné střídání už Oceláři takticky pohlídali.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Kvasnička, G. Thorell) - 10. Hrehorčák, 51. Martin Růžička (Dravecký). Rozhodčí: Lacina, Veselý - Gerát, Bohuněk. Vyloučení: 4:5, navíc Mertl - D. Musil 5 min. Bez využití. Diváci: 2862.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, V. Lang, Kvasnička - Bulíř, Mertl, Dzierkals - Suchý, G. Thorell, Blomstrand - M. Lang, Kodýtek, Kantner - Adamec, F. Přikryl, P. Musil. Trenéři: Baďouček a Říha.
Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Roman, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice