Hlavní obsah

Úlet slavného Ronalda. Frustrovaná hvězda předvedla absolutní zkrat

Na tohle slavný Cristiano Ronaldo opravdu zvyklý není. Aby jeho tým dostával ještě před poločasovou přestávkou od velkého rivala nářez 0:3, to mockrát ve své kariéře nezažil. Přesně to se ale stalo v 9. kole Premier League mezi jeho Manchesterem United a Liverpoolem. A legendárnímu Portugalci také pořádně tekly nervy, když nakopl míč do ležícího soupeře. To ještě netušil, že Ďáblové si odnesou ještě drtivější porážku 0:5.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo si vysvětluje situaci s Andrewem Robertsonem

Článek
Fotogalerie

Byl to jasný šlágr devátého kola Premier League. Manchester United hostil Liverpool s jednoznačným cílem po třech zápasech bez výhry konečně naplno bodovat. Tyto naděje si fanoušci i Ruďí Ďáblové dělali do 13. minuty, v té době totiž jejich miláčkové prohrávali po brankách Keity a Jota už 0:2.

A to byl teprve začátek krutého debaklu. V 38. minutě začal na svém hattricku pracovat Salah a zvýšil na 3:0. Pak však přišel moment, který jen dokumentoval zoufalství týmu z Old Trafford. Konkrétně pak jeho hlavního hrdiny Cristiana Ronalda.

Běžela první minuta nastavení prvního poločasu, když Ronaldovu velkou šanci vychytal Alisson. O vyražený míč se vydala portugalská hvězda bojovat s Jonesem, který si však balon bez problémům pohlídal a sudí navíc odpískal Ronaldovi v souboji faul.

To však zjevně rozhozený Ronaldo akceptovat nechtěl a do ležícího soupeře nakopl míč. Následná strkanice mezi dalšími hráči do většího konfliktu naštěstí nepřerostla, se žlutou tak odešel za nesportovní chování jen šestatřicetiletý útočník.

United stihli do konce poločasu inkasovat od Salaha ještě jednou, na což domácí fanoušci reagovali hromadným odchodem ze stadionu už po úvodních pětačtyřiceti minutách. Krátce po přestávce svou jízdu za hattrickem pak korunoval Salah. Frustraci domácích o deset minut později podtrhl neuznaný Ronaldův gól.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristino Ronaldo nakopl míč do ležícího Curtise Jonese

Konečný debakl 0:5 tak znamená nejhorší porážku United v historii. Doma pak svěřenci Oleho Gunnar Solskjaera prohráli o pět branek poprvé od roku 1955. Norský kouč označil výsledek za "nejtemnější den své trenérské kariéry", rezignovat na svou funkci ale nehodlá.

Manchester United si připsal třetí porážku v posledních čtyřech zápasech, v tabulce mu patří až sedmé místo, jen o skóre před Evertonem, Leicesterem a Arsenalem. Liverpool je druhý s jednobodovou ztrátou na vedoucí Chelsea.

Měl být podle vás Cristiano Ronaldo za nakopnutí míče do soupeře vyloučen?
ano, měl být vyloučen
85,1 %
ne, žlutá karta je adekvátní
14,9 %
Celkem hlasovalo 28731 čtenářů.

Reklama

Související témata: