Hlavní obsah

Magnitogorsk - Čeljabinsk 3:2Sedlák desátým gólem v KHL neodvrátil prohru Čeljabinsku ve šlágru v Magnitogorsku

Aktualizováno

Hokejový útočník Lukáš Sedlák neodvrátil jubilejním desátým gólem v sezoně KHL porážku Čeljabinsku 2:3 na ledě Magnitogorsku ve šlágru mezi nejlepšími týmy Východní konference. Metallurg po čtvrtém vítězství za sebou Traktoru v tabulce odskočil na čtyři body a má dva zápasy k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Lukáš Sedlák střílí vítězný gól během prodloužení v utkání s Finskem.

Článek

Nejlepší český kanonýr v lize Sedlák se zapsal kuriózně mezi střelce v závěru první třetiny a vyrovnal na 1:1. Jeho prudká střela v 19. minutě se od hrazení odrazila do zad domácího gólmana Vasilije Košečkina a zapadla za čáru. V druhé části Čeljabinsk ještě jednou zlikvidoval vedení Magnitogorsku, ale na gól Pavla Akolzina, jenž v 57. minutě překonal Romana Willa po objetí branky, už zareagovat nedokázali.

Traktor po sérii osmi vítězství prohrál třetí z posledních čtyř utkání. V jeho sestavě dnes chyběl nejproduktivnější český útočník v soutěži Tomáš Hyka.

Přesilovkový gól obránce Lukáše Kloka pomohl Nižněkamsku k vítězství 4:2 na ledě nejhoršího týmu ligy Kunlunu. Účastník letošního MS v Rize se trefil počtvrté v sezoně a je třetím nejproduktivnějším Čechem v soutěži za duem útočníků Čeljabinsku.

Foto: Profimedia.cz

David Tomášek se asistencí podílel na vyrovnávacím gólu Chabarovsku

David Tomášek se asistencí podílel na vyrovnávacím gólu Chabarovsku proti CSKA Moskva, pak byl také úspěšným exekutorem v rozstřelu, ale Amur prohrál s hosty z ruské metropole 3:4 po samostatných nájezdech. Domácí dvakrát v zápase vedli, ale v oslabení vždy náskok ztratili, a nakonec byli rádi alespoň za bod. Připsali si pátou porážku z posledních šesti zápasů, pouze jednou ale v této sérii vyšli bodově zcela naprázdno.

Tomášek se o zisk bodu výrazně zasloužil, poté co v 58. minutě zápasu přihrál při akci tří na jednoho Andreji Alexejevovi, který střelou z první vyrovnal. Po prodloužení vykřesal český hráč v nájezdech naději na výhru okamžitou odpovědí na gól Konstantina Okulova, ale hned v další sérii se v dresu CSKA prosadil i Sergej Plotnikov a pak už se skóre nezměnilo. V domácím týmu patřil k neúspěšným exekutorům nájezdu i Radan Lenc.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - CSKA Moskva 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Tomášek 0+1)
Vladivostok - Dinamo Minsk 2:3
Novosibirsk - Barys Nur-Sultan 4:3 po sam. nájezdech
Jekatěrinburg - Kazaň 2:3
Magnitogorsk - Čeljabinsk 3:2 (za hosty Sedlák 1+0)
Ufa - Čerepovec 2:3
Dynamo Moskva - Jaroslavl 4:1
Kunlun Red Star - Nižněkamsk 2:4 (za hosty Klok 1+0)
Spartak Moskva - Nižnij Novgorod 5:3
Viťaz Podolsk - HK Soči 1:3.

Reklama