Hlavní obsah

Táborsko - Prostějov 1:0Jihočeši chtějí klid, už jsou šestí

O osudu posledního utkání 12. kola fotbalové Fortuna Národní ligy rozhodla jediná branka. Táborsko na domácí půdě dokázalo udolat Prostějov 1:0. V třiadvacáté minutě hostujícího brankáře prostřelil Jiří Boula. Táborsko se posunulo v tabulce na šesté místo právě před sedmý tým z Prostějova.

Foto: fctaborsko.cz

Brankář Táborska Adam Zadražil.

Článek

Poprvé a naposledy se skóre měnilo v 23. minutě. Po Ichově centru a dalším přiťuknutí hlavou hlavičkoval Jiří Boula mimo Muchův dosah. Domácí projevili velkou radost a už za dvě minuty mohli vedení navýšit. Mucha vyrazil Tijaniho střelu se štěsím nohou a Čapkovu nebezpečnou dorážku vytáhl na roh. Další gólovky už první poločas nenabídl a Táborsko si odneslo do kabiny vedení.

V závěru si hosté vytvořili nadějný tlak a stále mohli myslet na vyrovnání. V 89. minutě se dostal k hlavičce osamocený Žák, jeho projektil však skončil jen nad brankou. V tříminutovém nastavení dostal Schaffartzik dvě žluté karty za sebou a tým na poslední sekundy oslabil. Skóre už se nezměnilo a Táborsko porazilo Prostějov 1:0.

Táborsko se posunulo pouhé dva body od barážových pozic a jedenáct bodů od sestupových vod. "Máme v hlavách, jak vypadal loňský podzim, od té představy se chceme co nejvíce vzdálit. Čekají nás na podzim ještě čtyři utkání a naším přáním je, aby naše přezimování bylo s co největším odstupem od sestupových příček. Tahle vidina nás žene dopředu," poukazuje pro klubový web trenér Miloslav Brožek.

12. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Prostějov 1:0 (1:0)
Branka: 23. Boula. Rozhodčí: Krejsa - Arnošt, Machač. ŽK: Kopečný, Boula - Kopřiva, Schaffartzik, Schuster. ČK: 90.+3 Schaffartzik. Diváci: 530.

Reklama

Související témata: