Hlavní obsah

Nejmladší mistryně světa v hodu diskem Stevensová ukončila kariéru

Sydney

Exmistryně světa v hodu diskem Dani Stevensová z Austrálie ukončila v 33 letech kariéru. Vrhačka, jež životního úspěchu v roce 2009 v Berlíně dosáhla jako nejmladší žena v historii disciplíny, oznámila, že po čtvrté účasti na olympijských hrách nastal čas skončit s vrcholovou atletikou.

Foto: @Griffith_Uni, Twitter

Bývalá mistryně světa v hodu diskem Dani Stevensová ukončila kariéru

Článek

"Vždycky jsem říkala, že dokud budou moje tělo a mysl moci, budu pokračovat, trénovat a závodit na mezinárodní úrovni. Teď jsem se dostala do bodu, kdy jsem spokojená s tím, čeho jsem jako atletka dosáhla, a cítím, že je správný čas skončit," uvedla na webu Světové atletiky Stevensová, jež většinu kariéry absolvovala pod dívčím jménem Samuelsová.

Stevensová je podle Světové atletiky jedním z pouhých devíti atletů, kteří získali světové tituly na dorosteneckém (2005), juniorském (2006) i seniorském světovém šampionátu. V Berlíně vybojovala zlatou medaili v 21 letech, nikdo v mladším věku diskařskou soutěž v historii MS nevyhrál.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený World Athletics (@worldathletics)

O osm let později v Londýně při šesté účasti na MS získala ještě stříbro v osobním a oceánském rekordu 69,64 metru, předtím ji v Riu de Janeiro 2016 dělilo na čtvrtém místě 44 centimetrů od olympijského bronzu. V Pekingu 2008 byla devátá a letos v Tokiu, kde startovala po dlouhé závodní pauze způsobené zraněním a operací páteře, neuspěla v kvalifikaci. V kariéře vyhrála i Světovou univerziádu (2009) a dvakrát Hry Commonwealthu (2014 a 2018).

Reklama