Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 2:1Vítkovice vyhrály potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Solovjev 1 : 0
34. Svačina 2 : 0
47. Hejcman 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 19. kole extraligy Zlín 2:1 a poprvé v sezoně se tak radují z třetího vítězného utkání v řadě. O jejich výhře rozhodli ve druhé části z přesilových her Alexej Solovjov a Vladimír Svačina. Zlín už dokázal pouze snížit gólem Darka Hejcmana a proti ostravskému celku v extralize popáté za sebou nezabodoval. Na vítkovickém ledě neuspěl dokonce poosmé v řadě.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic, ilutrační foto.

Článek

Vítkovicím vypadl druhý nejproduktivnější hráč Bukarts, místo nějž povolaly na střídavý start odchovance Illéše z Jihlavy, a ten mohl obnovenou premiéru v dresu Ostravanů okořenit rychlým gólem. Po jeho ráně však v osmé minutě během přesilovky zazvonila tyč zlínské branky.

Domácí měli od začátku navrch, ale znovu se potýkali s koncovkou, ke které se přidávala i smůla. Podobně jako Illéš dopadl krátce po startu druhé části i obránce Solovjov, jenž také orazítkoval tyčku.

Vítkovice si však dokázaly pomoct v přesilovkách. Trápení protrhl v polovině zápasu při hře pět na čtyři právě Solovjov, který napřáhl od modré čáry a jeho dělovka proletěla až do sítě. Ruský bek vstřelil svůj první extraligový gól.

Záhy nabídl domácím další početní výhodu faulující Žižka a výsledek byl stejný. Domácí vykombinovali soupeřův čtyřlístek a Svačina po křížné přihrávce Illéše z voleje zavěsil do odkryté části Hufovy klece.

Téměř vzápětí měl třetí branku na lopatě Bondra, ale Hufa nedokázal sám zblízka překonat ani ze dvou pokusů.

Zlín si příliš šancí vytvořit nedokázal. Až v úvodu třetího dějství zatlačil domácí při stosekundové přesilovce pět na tři, ovšem Ostravské podržel Stezka, který kryl Mamčicsovy projektily. Po ubráněném oslabení ale možná vítkovická ostražitost podvědomě polevila a Hejcman z brejku ve 47. minutě vstřelil kontaktní gól.

Závěr rozkouskovala vyloučení. Zlín se o poslední nápor kuriózně sám připravil dvakrát špatným střídáním hráčů a větší část závěrečné pětiminutovky proto odehrál v oslabení. Přesilovek ale Vítkovice nevyužily k uklidnění situace, Svačina v největší příležitosti těsně minul. Hosté i ve čtyřech už víc než minutu před koncem zariskovali s odvoláním gólmana, k vyrovnání to však nevedlo.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Solovjov (Svačina, J. Hruška), 34. Svačina (Illéš) - 47. Hejcman (Vopelka). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Diváci: 3318.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - R. Bondra, Dej, M. Kalus - Illéš, J. Hruška, Svačina - Fridrich, Marosz, Lednický - Krejsa, L. Krenželok, Bernovský. Trenér: Holaň.
Zlín: Huf - O. Němec, Suhrada, Ferenc, Žižka, P. Trška, Mamčics, M. Novotný - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - R. Veselý, Honejsek, Köhler - Flynn, Karafiát, Kubiš - Sebera, P. Sedláček, A. Zbořil. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec