Hlavní obsah

Pardubice - Brno 3:2 PPPardubice přes dvoubrankové manko porazily Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Horký 0 : 1
24. Zaťovič 0 : 2
39. Košťálek 1 : 2
54. Říčka 2 : 2
61. Poulíček 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 19. kola extraligy Brno 3:2 v prodloužení. Dynamo prohrávalo ještě před koncem druhé třetiny 0:2, ale vyrovnalo dvěma góly v přesilovkách. Už po osmi sekundách nastavení pak rozhodl útočník Patrik Poulíček.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Filip Koffer z Pardubic a Jakub Malý z Brna v soboji u mantinelu.

Článek

První větší šanci měli domácí, jenže Říčka při ní v páté minutě nezamířil přesně. Brňanům pak sice nevyšlo přečíslení dva na jednoho, ale o chvilku později v situaci tři na dva už šli do vedení, když se zakončením na bližší tyčku branky střežené Kloučkem prosadil Horký. Za domácí mohl odpovědět Musil, ale Klimeš ho vychytal.

Hned v úvodu druhé části se proti pravidlům provinil Kousal a mohl děkovat Kloučkovi, že jeho faul nepotrestal Zaťovič. Kousala navíc následoval Rohlík a Brňané hráli přes minutu pět na tři. Dvojnásobnou početní výhodu sice nevyužili, ale brněnský kapitán si spravil chuť ve 24. minutě dorážkou zblízka, a to pouhé tři sekundy po skončení Rohlíkova trestu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Rána do masky brankéře Brna Lukáše Klimeše.

Brzy mohl snížit domácí rychlík Blümel, ztroskotal však na Klimešovi. Zahanbit se nenechal ani Klouček, když zlikvidoval Pavlíkovo sólo. Velkou vzpruhou pro domácí byla využitá přesilovka 88 sekund před druhou přestávkou, kdy se bombou po hrozivém nápřahu prosadil Košťálek.

Zvýšit mohli ve třetím dějství Mueller a Rákos, na druhé straně měli další příležitosti Blümel s Kousalem. Východočeši se nakonec dočkali v 54. minutě, kdy využil další přesilovku jubilejní stou brankou v domácí nejvyšší soutěži Říčka a poslal zápas do prodloužení. Z něj se odehrálo pouze osm sekund, když proměnil své sólo Poulíček.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Košťálek (R. Kousal, Poulíček), 54. Říčka (A. Musil), 61. Poulíček (Blümel, Klouček) - 10. L. Horký (Rákos, Kučeřík), 24. Zaťovič (Rákos, Kučeřík). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 9892.
Sestavy:
Pardubice: Klouček - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, J. Zdráhal - Blümel, Poulíček, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Camara, O. Roman, Paulovič - Koffer, O. Rohlík, Hecl. Trenér: R. Král.
Brno: Klimeš - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Fajmon - Mueller, Krištof, Kollár - L. Horký, Rákos, Zaťovič - Mallet, R. Pavlík, Haščák - Malý, Kusko, Magee. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: