Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 1:4Hokejisté Hradce Králové porazili popáté v řadě Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Klíma 0 : 1
27. Oksanen 0 : 2
38. Smoleňák 0 : 3
40. Vondráček 1 : 3
60. Perret 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:1 a potvrdili, že se jim proti Energii daří. Porazili ji již popáté v řadě. Zatímco Mountfield si připsal třetí výhru za sebou a uspěl v osmém z devíti zápasů, Západočeši prohráli potřetí v řadě. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhrou Hradce Králové podepsal obránce Jeremie Blain.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu. Ilustrační foto

Článek

Hosté byli aktivnější od první třetiny, po opatrné úvodní šestiminutovce mohl jako první otevřít skóre Smoleňák, ale jeho střela jen orazítkovala pravou tyč karlovarské branky. Účet zápasu tak otevřel až v 11. minutě Kevin Klíma, který po rychlém přečíslení dvou na jednoho našel přesnou střelou odkrytou část Novotného branky. Přidal druhý gól mohli Východočeši v přesilových hrách, nevyužili ale ani jednu ze tří výhod.

Herní převaha Hradce Králové pokračovala i po první přestávce, gól hosté vstřelili ve čtvrté přesilovce. Vyloučení Beránka využil Oksanen, který Novotného překvapil střelou bezprostředně po přejetí útočné modré čáry. Své zaváhání napravil Novotný následně při šancích Orsavy a Lva. Přesto se Mountfield dočkal ve druhé třetině třetí branky, o kterou se ve 38. minutě postaral v další přesilovce Blain.

Šanci na možný obrat dal domácím 52 sekund před koncem druhé části Vondráček, jenž snížil v přesilové hře. Více zdramatizovat duel se ale Energii ani přes zvýšenou snahu nepodařilo. Nejblíže druhé brance byl Rachůnek, jenž trefil tyč. Více než dvě minuty před koncem Karlovy Vary odvolaly brankáře, snížit se jim ale nepodařilo. Naopak v čase 59:59 zvýšil na 4:1 pro hosty Perret.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Vondráček (Pulpán, T. Rachůnek) - 11. Kevin Klíma (Jergl, Blain), 27. Oksanen (Blain, Kiviaho), 38. Blain (Smoleňák, Oksanen), 60. Perret (Koukal). Rozhodčí: Kika, Micka – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 2351.
Sestavy:
Karlovy Vary: F. Novotný – Plutnar, M. Rohan, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán, Parkkonen, Vodička - Flek, Kracík, T. Rachůnek - O. Beránek, Miškář, Průžek - Kohout, Kulich, Hladonik - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Pilař - Orsava, Koukal, Šalda. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: