Hlavní obsah

Vyškov - Chrudim 4:1Nováček si doma zastřílel a posunul se do středu tabulky, Příbram si zahrává

Drnovice
Aktualizováno

Slušná kanonáda. Fotbalisté Vyškova v utkání 13. kola Fortuna Národní ligy porazili Chrudim rozdílem třídy 4:1. Nováček si díky přesvědčivé výhře polepšil na deváté místo tabulky. Chrudim, která před sobotním střetnutím bodovala třikrát v řadě, zůstává čtrnáctá. Příbram prohrála s dosud posledním Třincem 0:1, Prostějov remizoval s Líšní 1:1.

Foto: mfkvyskov.cz

Fotbalisté Vyškova před zápasem.

Článek

Nováčkovi soutěže z Vyškova si vede statečně. Po vítězstvích nad Příbramí a Ústí nad Labem a remíze s Brnem podlehl Vlašimi. „Musíme udělat všechno pro to, abychom zápas zvládli a byli znovu v komfortní situaci jako teď, když jsme nepustili Chrudim k sobě blíže v tabulce," citoval klubový web trenéra Jana Trousila.

Tři body opravdu zůstaly doma na stadionu v Drnovicích.

Dvakrát se v prvním poločase prosadil Ondřej Vintr, jenž otevřel skóre už ve 4. minutě. Další trefy přidali krátce po změně stran Patrik Slaměna s Davidem Jamborem. Čestný úspěch hostů zaznamenal po hodině hry střídající Petr Juliš.

Líšeň před víkendem držela šňůru šesti zápasů bez prohry, což torpédovalo Brňany do elitní trojky soutěže. Neporazitelnost svěřenců trenéra Kalvody pokračuje i po duelu s Prostějovem. V 65. minutě sice skóroval kanonýr Jan Silný, v závěru ovšem i v početní nevýhodě Hanáci vyrovnali zásluhou Jakuba Kopřivy.

Třinec zamířil do Příbrami, kde chtěl ukončit sérii pěti venkovních porážek a získat první venkovní body, což se mu nakonec podařilo. Domácí neproměnili několik slibných šancí a Třinec vyhrál zásluhou skvěle chytajícího brankáře Jiřího Adamušky a střelce jediného gólu Michala Petráně 1:0.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyškov - Chrudim 4:1 (2:0) - hráno v Drnovicích
Branky: 4. a 42. Vintr, 48. Slaměna, 52. Jambor - 62. Juliš. Rozhodčí: Machálek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Jambor. Diváci: 587.
Prostějov - Líšeň 1:1 (0:0)
Branky: 90. Kopřiva - 65. Silný. Rozhodčí: Raplík - Vyhnanovský, Volf. ŽK: Omale, Žák - Ševčík, Ulbrich. ČK: 29. Machynek (Prostějov). Diváci: 560.
Příbram - Třinec 0:1 (0:1)
Branka: 16. Petráň. Rozhodčí: Krejsa - Dresler, Matoušek. ŽK: Halinský, Pilík, Hájek - Adamuška, Juřena, Kania. Diváci: 625.

Reklama

Související témata: