Hlavní obsah

Zlín - Budějovice 2:0Ševci slaví výhru po šesti zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Tkáč 1 : 0
59. Hrubý 2 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína porazili ve 13. kole první ligy České Budějovice 2:0 a v nejvyšší soutěži zvítězili po šesti zápasech. O branky Ševců se postarali v první půli David Tkáč a po změně stran Robert Hrubý. Domácí od 77. minuty hráli bez vyloučeného Rudolfa Reitera, který obdržel červenou kartu po pouhých sedmi minutách na hřišti. Dynamo nebodovalo po čtyřech kolech.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vachtang Čanturišvili a David Tkáč ze Zlína se radují z gólu.

Článek

Po opatrném úvodu zahrozili poprvé domácí. Čanturišvili v deváté minutě pořádně protáhl gólmana Vorla. Vzápětí mohl po rohu stejný hráč zakončovat, ale v krkolomné pozici poslal míč vedle. Hosté se dostali do první velké šance v 17. minutě, kdy Van Buren běžel na zlínskou branku, Dostála ale přehodil jen slabě, a tak mohl Procházka odkopnout míč na roh.

Ševci si v dalším průběhu první půle udržovali územní převahu, ale k vyšší efektivitě útočných akcí jim chyběl lepší pohyb a kombinace. Ve 27. minutě neuspěl při hlavičce Condé. Skóre se změnilo o 10 minut později, kdy Poznar sklepl centr na Tkáče, který přesnou střelou zajistil Zlínu vedení. Devatenáctiletý záložník zaznamenal čtvrtou trefu v aktuální sezoně nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Sladký z Českých Budějovic a Robert Hrubý ze Zlína.

Po přestávce posílil ofenzivu hostů jejich nejlepší ligový střelec v ročníku Bassey, ale šance měli domácí. Nejprve Vraštil hlavičkoval vedle a v 56. minutě zazdil vyloženou příležitost Poznar, když tváří v tvář nepřekonal Vorla, byť na zpracování i střelu měl spoustu času. Domácí to mrzet nemuselo. Vzápětí Rakovan zlikvidoval hlavičku Sladkého, aby pak z následné rychlé akce střílel Hrubý a míč po lehké teči skončil v síti.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji o míč (zleva) Jakub Hora z Českých Budějovic a Cheick Oumar Condé ze Zlína.

Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale tím odkrývali prostor pro brejky. Hrubý nastřelil břevno, Dramé pálil těsně vedle a Reiter se ukličkoval. V 74. minutě Reiter zezadu fauloval Hellebranda, za což mu rozhodčí Radina udělil žlutou. Po konzultaci s videorozhodčím Kocourkem se však šel podívat na opakované záběry, po nichž svůj původní verdikt přehodnotil a Reitera vyloučil.

Zlín závěr zápasu zvládl a Jihočechy porazil v lize potřetí za sebou. Doma v nejvyšší soutěži zvítězil po čtyřech porážkách poprvé od 7. srpna. České Budějovice nevyhrály venku osmý ligový duel v řadě.

13. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 37. Tkáč, 59. Hrubý. Rozhodčí: Radina - Horák, Hurych - Kocourek (video). ŽK: Jawo - Mršič, Čavoš, Novák. ČK: 77. Reiter (Zlín). Diváci: 1862.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Condé - Fillo (70. Dramé), Tkáč (61. Jawo), Hrubý (89. Janetzký), Čanturišvili (70. Reiter) - Poznar (89. Hlinka). Trenér: Kalivoda.
Č. Budějovice: Vorel - Sladký (80. Havel), Talověrov, Králik, Novák - Čavoš (46. Bassey), Hellebrand - Van Buren (72. Brandner), Hora, Mršič - Mihálik (63. Škoda). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články