Hlavní obsah

Salernitana - Neapol 0:1Fotbalisté Neapole nadále drží vedení v italské lize, AC Milán porazil AS Řím

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole zvítězili na hřišti Salernitany 1:0 a drží s 31 body vedení v Serii A o skóre před AC Milán. To porazilo AS Řím 2:1. Třetí místo si upevnil Inter Milán, Udine přehrál 2:0 a ztrácí na Neapol sedm bodů. Fiorentina díky hattricku Dušana Vlahoviče zdolala 3:0 Spezii a je sedmá.

Foto: Spada, ČTK/AP

Joaquin Correa vystřelil Interu výhru proti Udine. Trefil se poprvé po dvouměsíčním půstu.

Článek

Neapol prodloužila proti Salernitaně ligovou neporazitelnost a vyhrála již 10. duel. O branku se postaral v 61. minutě Piotr Zieliňski. Oba týmy dohrávaly v deseti; nejprve dostal červenou kartu v 70. minutě domácí Kastanos a o sedm minut později i neapolský Koulibaly. Neapol dosud inkasovala v lize jen tři branky.

Vítězné tempo nadále drží i AC Milán, který uspěl na hřišti AS Řím a připsal si sedmý ligový triumf za sebou. Rossoneri se dostali do vedení po parádně zahraném přímém kopu Ibrahimovice ve 25. minutě. Čtyřicetiletý Švéd vstřelil podle serveru Opta 150. gól v Serii A a 400. gól napříč všemi ligami. Ibrahimovic se mohl střelecky prosadit také pět minut po přestávce, ale rozhodčí jeho další trefu neuznali kvůli ofsajdu. V 53. minutě však zkušeného útočníka fauloval v pokutovém území Ibaněz a z penalty zvýšil náskok hostů Kessié.

Domácí svěřenci ještě dostali od 66. minuty výhodu přesilové hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Hernandez. Z následného tlaku však už stačili jen snížit, ve třetí minutě nastaveného času se prosadil El Shaarawy. Pro trenéra AS Josého Mourinha to byla první domácí porážka v Serii A po 43 zápasech.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Franck Kessie oslavuje druhý gól fotbalistů AC Milán v ligovém souboji s AS Řím.

Úřadující šampion Inter si připsal druhé ligové vítězství za sebou. Proti Udine rozhodl dvěma brankami v rozmezí 60. až 68. minuty argentinský záložník Joaquín Correa. Udine přerušilo v lize sérii čtyř remíz.

Výhru 3:0 nad Spezií zajistil Fiorentině srbský útočník Vlahovič a zaznamenal již podruhé v tomto roce hattrick. Jednadvacetiletý kanonýr se s osmi brankami dotáhl na nejlepšího ligového střelce Cira Immobileho, jenž má na kontě o jednu branku víc. Spezia zůstala na sestupovém 18. místě o skóre za Janovem, který remizoval doma 0:0 s Benátkami.

Na desátou příčku se posunuli po výhře 2:1 na hřišti Sassuola hráči Empoli. Ti sice prohrávali od 43. minuty po vlastní brance Tonelliho, v závěru však duel otočili. Sedm minut před koncem nejprve vyrovnal z penalty Pinamonti a v první minutě nastaveného času rozhodl Žurkowski.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Inter Milán - Udine 2:0 (60. a 68. Correa)
FC Janov - Benátky 0:0
Fiorentina - Spezia 3:0 (44. z pen, 62. a 74. Vlahovič)
Sassuolo - Empoli 1:2 (43. vlastní Tonelli - 83. Pinamonti z pen., 90.+1 Zurkowski)
Salernitana - Neapol 0:1 (61. Zieliňski)
AS Řím - AC Milán 1:2 (90.+3 El Shaarawy - 26. Ibrahimovic, 57. Kessie z pen.).

Reklama

Související témata: