Hlavní obsah

Atlético - Real Betis 3:0Atlético se vítězstvím posunulo na čtvrté místo v tabulce, San Sebastian se vrátil do čela ligy

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté San Sebastianu přišli ve 12. kole španělské ligy v 91. minutě o vítězství nad Bilbaem a po remíze 1:1 vedou tabulku o bod před Realem Madrid a Sevillou. Ty však mají zápas k dobru. Na čtvrté místo se vyhoupl úřadující šampion Atlético Madrid, které zvítězilo nad Betisem 3:0. První výhru v tomto ligovém ročníku slaví Getafe, jež zdolalo barcelonský Espaňol 2:1.hru v tomto ligovém ročníku slaví Getafe, které porazilo barcelonský Espaňol 2:1.

Foto: Juan Medina, Reuters

Hráči Atlécika Madrid se radují z výhry nad Sevillou

Článek

Hráči San Sebastianu se dostali v baskickém derby před vlastními fanoušky do vedení v 57. minutě, kdy se trefil z penalty švédský reprezentant Isak. Domácí dohrávali v početní výhodě, v 84. minutě byl totiž vyloučen po druhé žluté kartě Martinez, přesto těsné vedení neudrželi. V úvodu nastaveného času vyrovnal Muniain.

San Sebastian má přesto jako jediný na kontě 25 bodů a neprohrál v lize už 11 zápasů po sobě. Napříč všemi soutěžemi drží čtrnáctizápasovou šňůru neporazitelnosti.

Uspělo také Atlético, které v přímém boji o čtvrté místo s Betisem nasměroval k vítězství v 26. minutě Carrasco. Domácí pokračovali v aktivitě i ve druhé půli, a přestože trefa Hermosa z 50. minuty nebyla kvůli ofsajdu uznána, o třináct minut později získali dvoubrankový náskok po vlastním gólu Pezzelly. Zisk tří bodů pečetil v závěru střídající Joao Felix. Atlético neprohrálo v lize čtvrtý zápas po sobě, naopak Betis nenavázal na tři výhry.

Premiérového triumfu se dočkalo Getafe. I bez zraněného reprezentanta Jakuba Jankta zdolalo Espaňol 2:1, obě branky vstřelil turecký útočník Ünal. Getafe zůstalo poslední, od devatenáctého Levante ho už ale dělí jen skóre.

Mallorca ztratila v závěru výhru na hřišti Cádizu a remizovala 1:1. Hosty sice dostal do vedení v první půli Baba, v 87. minutě však byl vyloučen po druhé žluté kartě Sedlar a ve třetí minutě nastaveného času potrestal Reinův faul z pokutového kopu Negredo. Mallorca remizovala v lize potřetí za sebou a je dvanáctá. Cádiz nevyhrál již sedmkrát a je sedmnáctý.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Cádiz - Mallorca 1:1 (90.+3 Negredo z pen. - 29. Baba)
Atlético Madrid - Betis Sevilla 3:0 (26. Carrasco, 63. vlastní Pezzella, 80. Joao Felix)
Getafe - Espaňol Barcelona 2:1 (31. a 56. Unal - 38. Gómez)
San Sebastian - Bilbao 1:1 (58. Isak z pen. - 90.+1 Muniain).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články