Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 6:3Sparta si připsala šestou porážku v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bulíř 1 : 0
6. Konečný 1 : 1
9. Horák 1 : 2
17. Blomstrand 2 : 2
29. Kindl 3 : 2
31. Blomstrand 4 : 2
35. Kantner 5 : 2
47. Horák 5 : 3
51. Schleiss 6 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 20. kole extraligy Spartu 6:3 a zvítězili posedmé z posledních osmi domácích utkání. Po vyrovnané úvodní třetině rozhodli Západočeši o své výhře třemi góly během prostřední části, na které už hosté nedokázali zareagovat a prohráli pošesté v řadě. V plzeňském dresu se dvěma góly blýskl Švéd Ludwig Blomstrand, v barvách soupeře přihrával na všechny tři branky jeho krajan Erik Thorell.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gustaf Thorell z Plzně před brankou Sparty.

Článek

Již ve druhé minutě otevřel skóre Bulíř, který se natlačil před branku a překonal gólmana Žukova. Jeho protějšek Svoboda následně zlikvidoval nebezpečnou střelu Chlapíka a hostům pomohlo zpět do hry v 6. minutě zaváhání Graňáka, jehož využil Erik Thorell k přihrávce Konečnému zakončujícímu do odkryté branky. O tři minuty později navíc chyboval také Kindl a po další ideální nabídce Erika Thorella překonal bezmocného Svobodu Horák a dokonal obrat na 2:1.

Poté převzali iniciativu domácí. Mertl ještě svojí tečí těsně minul, ale v 17. minutě přiťukl do jízdy kotouč Blomstrandovi, který po objetí branky vyrovnal na 2:2. Krátce před první sirénou ještě hosty od pohromy zachránil skvělým zákrokem proti šanci Přikryla Žukov.

Indiáni si vytvořili optický tlak také na začátku prostřední části, ale ve 27. minutě Kaše krásným pasem uvolnil Doležala, jehož zakončení dokázal Svoboda zastavit jen se štěstím. Vzápětí na druhé straně vypálil od levého mantinelu Kindl a Žukov překvapivě kapituloval.

Vstup do sparťanské branky neměl povedený ani jeho náhradník Neužil, který ve 32. minutě propustil za svá záda ránu Blomstranda z mezikruží. O tři minuty později po vyhraném vhazování Kodýtka zvýšil bez přípravy zakončující Kantner už na 5:2. Rozjetí domácí aktivním pojetím nepustili už do konce druhé třetiny hosty pořádně do útočného pásma.

Sparťanský nápor přišel až v úvodu závěrečné dvacetiminutovky, kdy Svoboda včasným přesunem nedovolil zblízka skórovat volnému Chlapíkovi. Domácí poté zvládli oslabení, ve 47. minutě však Erik Thorell vysunul Horáka, jenž povedeným bekhendovým blafákem snížil na 3:5.

Vzepětí hostů utnul v 51. minutě po individuální akci Schleiss, jenž přesnou střelou pod horní tyč upravil na konečných 6:3. Definitivně snahu Sparty ukončil faul kolenem Jurčiny, při jehož pětiminutovém vyloučení si už domácí svůj náskok v poklidu hlídali.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Bulíř (G. Thorell, J. Kindl), 17. Blomstrand (Mertl), 29. J. Kindl (Kaňák), 31. Blomstrand (Bulíř), 35. Kantner (Suchý, Kodýtek), 51. Schleiss - 6. Konečný (E. Thorell, Horák), 9. Horák (E. Thorell), 47. Horák (E. Thorell, T. Jandus). Rozhodčí: Pešina, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:2, navíc Jurčina (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4508.
Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, Kremláček, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kaňák - Suchý, Kodýtek, Kantner - Dzierkals, Mertl, P. Musil - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Schleiss, F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a M. Říha.
Sparta: Žukov (29. Neužil) - Moravčík, T. Pavelka, Jurčina, T. Dvořák, M. Jandus, Mikliš, od 47. navíc Tomov - Řepík, Chlapík, Prymula – Konečný, Horák, E. Thorell - Z. Doležal, D. Kaše, Zikmund - T. Jandus, Hašek, Šmerha. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice