Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 0:2Hokejisté Třince ve šlágru prohráli. Nedali ani gól, dál však vedou tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Pavlík 0 : 1
52. Jank 0 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince, kteří vedou extraligu, prohráli ve šlágru 21. kola s Hradcem Králové 0:2. Mountfield stáhl manko na první příčku na čtyři body. Oba góly vstřelili obránci, kteří v minulosti oblékali dres Ocelářů - takřka s druhou sirénou otevřel skóre v přesilové hře Filip Pavlík a pojistku přidal v 52. minutě Bohumil Jank. Hostující gólman Henri Kiviaho udržel v pátém extraligovém startu premiérové čisté konto. Obhájci titulu přišli o sérii sedmi výher a nebodovali teprve podruhé v sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Marodku Ocelářů rozšířil Marcinko, a tak trenéři přeskupili útoky a do elitní formace posunuli Šedivého. Do domácí sestavy se naopak vrátil Chmielewski, který nastoupil poprvé od úvodního kola. Hosté nastoupili beze změn a měli v první třetině blíž ke gólu. Ve třetí minutě ale zastavila Pilařovu teč levá tyčka a v přečíslení dva na jednoho nepřekonal Koukal gólmana Mazance.

Hned v úvodním střídání prostřední třetiny se do přečíslení dva na jednoho dostali i domácí, kapitán Vrána však nepropasíroval puk na Šedivého. V další šanci Třince se ocitl Dravecký osamocený před Kiviahem, ale neprostřelil jej mezi betony. Útok podpořil i Mazanec, který přihrávkou až na útočnou modrou čáru vyzval na zteč Růžičku, ani vyhlášený kanonýr však nezměnil bezgólový stav.

V závěru druhého dějství se Mazanec, který do Třince přestoupil po minulé sezoně právě z Hradce Králové, vyznamenal dvakrát rychlými přesuny proti Jerglovi. Hosté se ale přesto ujali vedení. Obránce Pavlík prostřelil v přesilové hře třineckého brankáře mezi betony. Na časomíře zbývalo v tu chvíli jen pět desetin do konce třetiny.

Domácí v poslední dvacetiminutovce zvýšili střeleckou aktivitu a Doudera trefil ve 47. minutě v početní převaze tyčku. Na druhé straně mohl zvýšit z úniku Orsava, ale hosté přeci jen přidali druhý gól: obránce Jank se prosadil střelou z levého kruhu k bližší tyči.

Třinec, který postrádal od druhé třetiny svého nejproduktivnějšího obránce Kundrátka, se snažil zápas zdramatizovat, jenže šance si nevytvářel a nic extra nevymyslel ani v závěru při hře šest na čtyři. Nejlepší útok extraligy tak nevyzrál na nejlepší obranu soutěže a Hradec si připsal desátou výhru z posledních jedenácti utkání.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. F. Pavlík (Blain, Lev), 52. Jank (Jergl). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 3181.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, J. Michálek - Martin Růžička, P. Vrána, O. Šedivý - O. Kovařčík, A. Nestrašil, Chmielewski - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký, R. Szturc, Martynek. Trenér: Varaďa.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Pilař - Orsava, Koukal, Šalda. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín