Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 4:2Pardubický uragán před polovinou duelu zničil naděje Vervy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Balinskis 0 : 1
10. Musil 1 : 1
26. Chalupa 1 : 2
27. Rohlík 2 : 2
28. Poulíček 3 : 2
29. Ciencala 4 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili ve 21. kole extraligy Litvínov 4:2 a připsali si čtvrtou domácí výhru v řadě. Dynamo zápas rozhodlo třemi vstřelenými góly v rozmezí 127 sekund druhé třetiny, kdy otočilo stav z 1:2. Pardubice jsou i nadále třetí, Litvínov třináctý.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejové Dynamo Pardubice v bitvě o extraligové body s Vervou Litvínov.

Článek
Fotogalerie

Hosté měli hned v úvodu zápasu výhodu přesilové hry, už po 62 sekundách byl totiž vyloučen pardubický kapitán Nakládal. Severočeši se dlouho nemohli dostat do útočného pásma, poté ale Zdráhal individuálně zavezl puk, zpětnou přihrávkou našel Balinskise a lotyšský bek prostřelil brankáře Frodla.

Dynamo si následně vytvořilo výraznou převahu a Vervu držel jen pozorný gólman Zajíček, jenž dostal přednost před jedničkou Godlou. V 10. minutě ale kapituloval. Vyrazil střelu Nakládala i dorážku Mikuše, na další pokus Musila ale již zareagovat nedokázal. Reprezentační útočník se mezi střelce zapsal téměř po měsíci, naposledy skóroval v předehrávce 15. kola proti Zlínu.

I poté byl Zajíček výrazně více v permanenci než jeho protějšek Frodl. Na začátku druhé třetiny se vyznamenal proti Musilovi, následně zlikvidoval samostatný nájezd Romana. Hosté čekali na šanci a dočkali se ve 25. minutě, kdy se po Strakově akci prosadil Chalupa a ve druhém zápase po návratu ze zámoří si připsal premiérový gól.

Z vedení se ale Severočeši radovali jen 42 sekund, než se do dalšího brejku dostal Rohlík a prostřelil Zajíčka. A ze strany domácích to nebylo vše. Za dalších 43 sekund otočil výsledek ve prospěch Dynama Poulíček. Hororovou dvouminutovku pro hosty zakončil Cienciala, který před polovinou zápasu zvýšil na 4:2.

Zdramatizovat utkání mohl Gernát, brejk ale v gól nepřetavil. Frodl si poté poradil i s pokusem Stříteského. Litvínovští sice občas hrozili, Východočeši ale bez větších problémů kontrolovali průběh utkání a jen díky dobře chytajícímu Zajíčkovi nevyhráli výraznějším rozdílem.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. A. Musil (J. Mikuš, Nakládal), 27. Rohlík (Anděl), 28. Poulíček (Nakládal, Blümel), 29. Cienciala (J. Kolář, Říčka) - 3. Balinskis (P. Zdráhal, Estephan), 26. Chalupa (P. Straka, Baláž). Rozhodčí: Šír, Horák - Malý, Pešek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 7045.
Pardubice: Frodl - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Říčka - Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.
Litvínov: Zajíček - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Baláž - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - Chalupa, V. Hübl, P. Straka - P. Svoboda, Latta, Kudrna - L. Stehlík, Gerhát, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: