Hlavní obsah

Slavia - Maccabi Haifa 1:0Kuchta v nervózní bitvě přiblížil Slavii postupu

Radek MalinaSport.czPrávo

Jan Kuchta pohotovou dorážkou zařídil vítězství Slavie ve čtvrtém pokračování Konferenční ligy, v němž úřadující český šampion porazil Maccabi Haifa 1:0. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského tak posílili šance na postup do jarní fáze soutěže.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Slávistiká radost po gólu Jana Kuchty proti Haifě.

Článek
Fotogalerie

Slavia měla během prvního dějství při čtvrtém vystoupení ve skupině E sice míč častěji na kopačkách, ale o nějaké oslňující dominanci nemohla být řeč. Pražany až příliš často brzdily nepřesnosti, chybějící odvaha, přímočarost a nápaditost. Izraelský soupeř se však spokojil s poctivým bráněním a jen občas se pustil do brejku, které však domácí obrana bez problémů zachytávala.

Tedy až na jednu výjimku těsně před poločasovým hvizdem, kdy Samek vyrobil chybu ve středu pole a z pravé strany se na Mandouse řítil David, ale jeho ránu stačil Ousou zablokovat a dorážku Sahara lapil gólman Pražanů.

Po obrátce Slavia k většímu držení míče přidala i přímočarost a větší dávku dravosti, tudíž se do slibných střeleckých pozic dostávala. A byla odměněna i gólově, když po centru Oscara z levé strany sice vyloženou příležitost Baha zlikvidoval Cohen, na dorážku Kuchty byl však krátký. A protože si hosté u sudího odpískání faulu Masopusta na Menachema nevymohli, Slavia juchala z gólového zápisu.

A záhy byla blízko druhému, když centr z levé strany prodloužil Krmenčík, jenže Olayinka pálil jen do stojícího brankáře a dorážející Bah trefil břevno odkryté branky.

Hosté se pokoušeli nepříznivý vývoj zvrátit a po ojedinělé vydařené kombinaci byl Mandousovi tváří v tvář Atzili, ale pálil vysoko nad.

Pražané se nenechali zatlačit k vlastní bráně. Hnali se za druhým gólem, jímž by snahu izraelského soupeře definitivně zlomili. A byli blízko navýšení náskoku. Ševčík z hloubi pole našel parádním pasem Olayinku, který prvním dotekem prodloužil balon ke Krmenčíkovi, ale ten napálil balon jen do brankáře.

I proto se museli domácí v posledních vteřinách strachovat o tříbodový zisk, nakonec ale čisté konto udrželi a po domácím vítězství nad Unionem Berlín slavili druhé vítězství.

4. kolo Konferenční ligy - skupina E:
Slavia Praha - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Branka: 49. Kuchta. Rozhodčí: Steen - Engan, Grönevik (všichni Nor.). ŽK: Dorley, Masopust, Kuchta, Kačaraba, Ševčík, Mandous - Menachem, Cohen, Chery, Atzili, Planič (mimo hřiště). Diváci: 11 432.
Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar (82. Ekpai) - Ševčík - Masopust (72. Plavšič), Samek (57. Traore), Lingr (57. Krmenčík), Olayinka - Kuchta (72. Holeš). Trenér: Trpišovský.
Maccabi: Cohen - Meir, Geršon, Goldberg, Menachem (69. Abu Fani)- Rodríguez (46. Arad), Mohamed (83. Levy), Chery - David (61. Donyoh), Sahar (61. Atzili), Haziza. Trenér: Bachar.
Další výsledky KL

Reklama