Hlavní obsah

Brno - Plzeň 2:1 SNV Brně rozhodovaly o vítězi nájezdy, klíčový proměnil Mueller

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Holík 1 : 0
38. Adamec 1 : 1
65. Mueller (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili ve 22. kolo extraligy Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech. Kometu poslal ve druhé třetině do vedení Petr Holík, v téže části vyrovnal Václav Adamec a v nájezdech rozhodl zápas Peter Mueller. Brňané zvítězili nad Západočechy podruhé v sezoně a opět na nájezdy, Plzeň prohrála tímto způsobem druhý duel po sobě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radovan Pavlík z Brna, David Kvasnička z Plzně a brankář Plzně Dominik Pavlát během extraligového utkání.

Článek
Fotogalerie

Plzeň přijela na jih Moravy bez svého nejproduktivnějšího hráče Blomstranda, za autora 13 branek chtěli v úvodu zaskočit Kodýtek a Graňák, ale Klimeše nenachytali. Brněnský brankář se zaskvěl i v závěru třetiny po šanci Musila.

Kometu nakopl k náporu kapitán Zaťovič, ovšem v osmé minutě při průniku po levém křídle trefil jen tyč Pavlátovy branky. Jedenadvacetiletý gólman, který vystřídal mezi tyčemi Miroslava Svobodu, vychytal i Pavlíkovu střelu zblízka.

Rychlá partie pokračovala i ve druhé třetině. Skóre neotevřela plzeňská přesilovka, ale prosadil se Holík po pasu Malleta střelou nad Pavlátovu vyrážečku. Brno dobře bránilo střední pásmo a Západočechy do větší šance nepustilo, samo hrozilo brejky. Po jednom z nich Horký nepropasíroval puk mezi betony plzeňského brankáře.

Hosté se přece jen vyrovnání dočkali. Po první větší chybě brněnské defenzívy a zmatku před Klimešem se k zakončení do prázdné branky dostal Adamec a luxusní nabídkou od Langa nepohrdl. Devatenáctiletý útočník si tak připsal první gól v extralize v kariéře.

Ve třetí části projevilo větší touhu po vedoucím gólu Brno, do dobré pozice se dostal kanonýr Mueller, na druhé straně se neprosadil Kantner. Pavlát vychytal v přesilovce i Haščáka a tak šel duel do prodloužení, v němž gól nepadl. V nájezdové loterii měli Brňané navrch, na gól Mertla postupně odpověděli Horký, Mueller a Vincour.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. P. Holík (Mallet, Gulaši), rozhodující sam. nájezd Mueller - 38. Adamec (M. Lang). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5652.
Brno: Klimeš - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Bartejs - Mueller, Krištof, Kollár - Horký, P. Holík, Zaťovič - R. Pavlík, Ostřížek, Haščák - Vincour, Rákos, Mallet. Trenér: Kalous.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, Kremláček - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - P. Musil, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Kantner - Adamec, F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a M. Říha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice