Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 0:0Fotbalisté Jablonce remizovali ve Zlíně a na výhru čekají sedm kol

Zlín

Fotbalisté Jablonce remizovali ve 14. kole první ligy na hřišti Zlína 0:0. Účastník Evropské konferenční ligy tak na výhru v nejvyšší soutěži čeká už sedm zápasů. Naopak domácí neprohráli třetí ligové utkání po sobě a potřetí v řadě také udrželi čisté konto. "Ševci" zůstali v tabulce na 11. místě o bod a jednu příčku před Jabloncem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hlavičkový souboj a v něm zleva Miloš Kratochvíl z Jablonce a Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Článek

Severočeši nastoupili ve stejné sestavě jako ve čtvrtečním pohárovém duelu v dánském Randers a od prvních minut museli čelit zlínské ofenzivě. Čanturišvili nastřelil v osmé minutě břevno a chvíli poté zlikvidoval Hanuš vyloženou šanci při sólu Poznara.

O zajímavé momenty nebylo v dalším průběhu nouze na obou stranách. Kratochvíla vychytal Rakovan, stejný hráč pak trefil tyč zlínské branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Miloš Kratochvíl z Jablonce a Václav Procházka ze Zlína.

Zřejmě nejblíže ke gólu měl ve 25. minutě domácí Vraštil, po jehož hlavičce míč na brankové čáře vyrazil Hanuš a vsedě si pak poradil i s dorážkou. Jablonec opět kontroval akcí Pleštila a závarem po rohovém kopu, který musel likvidovat hlavou Poznar.

Dramatické okamžiky se ze hry nevytratily ani po přestávce. Dramého střela měla k úspěchu daleko, zato hlavička střídajícího Pilaře rozezvučela břevno, brankář Rakovan pak zlikvidoval i dorážku Doležala.

Další tutovku neproměnil Jablonec v 71. minutě, kdy po akci Malínského trefil tyč znovu Pilař. Ani v závěru neupřednostnily oba týmy jistotu defenzivy, ale gólu se diváci nedočkali.

Jablonec tak v nejvyšší soutěži neprohrál se Zlínem popatnácté za sebou, ale ve vzájemných duelech přerušil sérii pěti vítězství. "Ševci" doma neporazili Severočechy v desátém ligovém zápase po sobě.

Fastav Zlín - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Krejsa - Hájek, Pochylý - Zelinka (video). ŽK: R. Hrubý, Vraštil, Janetzký - Malínský, Zelený. Diváci: 2286.
Sestavy:
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Conde - Dramé (84. Hlinka), R. Hrubý (74. Janetzký), Tkáč (61. Fantiš), Čanturišvili (61. Jawo) - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Hübschman - Pleštil (72. Smejkal), Považanec (46. Pilař), Kratochvíl, Malínský (90.+3. Surzyn) - Doležal (83. Abubakar). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: