Hlavní obsah

Olomouc - Hradec 2:2Hanáci doma ztratili dvoubrankové vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Růsek 1 : 0
47. Breite 2 : 0
64. Rada (penalta) 2 : 1
76. Vlkanova 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce v 15. kole první ligy doma s nováčkem Hradcem Králové ztratili dvoubrankové vedení a remizovali 2:2. Hanáci sice v nejvyšší soutěži prolomili sérii 425 minut bez vstřelené branky, ale nezvítězili popáté za sebou. Ve 28. minutě otevřel skóre Antonín Růsek a těsně po změně stran přidal druhý gól Radim Breite. Poté ale střídající Jakub Rada snížil z penalty a Adam Vlkanova vyrovnal. Východočeši protáhli čekání na výhru na tři kola a v neúplné tabulce zůstali šestí, Sigma je na osmém místě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Michal Vepřek z Olomouce a Erik Prekop z Hradce Králové.

Článek

Opatrný začátek přinesl první náznak šance až v 18. minutě, kdy po rohovém kopu zakončoval hostující Král jen do rukavic brankáře Macíka. O pět minut později poprvé zahrozila také Sigma a po Zmrzlého centru hlavičkoval těsně nad Růsek.

Stejný hráč se dostal k zakončení hlavou také ve 28. minutě a tentokrát už po Zahradníčkově centru z přímého kopu poslal Olomouc do vedení. Růsek se v ligové sezoně trefil potřetí.

Hradec mohl hned vzápětí snížit, Vlkanovův přízemní centr k překvapení domácího brankáře zamířil přímo do branky a slovenský brankář musel předvést pohotový zákrok.

Domácím výborně vyšel vstup do druhého poločasu a po necelé minutě odskočili Hradci na rozdíl dvou branek. Po další Zahradníčkově přihrávce postupoval z pravé strany do šestnáctky Breite a prostřelil brankáře Fendricha. Zaskakující kapitán Hanáků si připsal premiérový ligový gól v ročníku.

Hezkou individuální akci po odehrané hodině předvedl Vlkanova a olomoučtí hráči ho zastavili jen za cenu faulu v pokutovém území. K nařízené penaltě se postavil Rada a střelou k pravé tyči ji bezpečně proměnil.

Hradečtí poté sice převzali iniciativu a Macík musel zasahovat proti pokusu Vašulína. Šanci skórovat ale měl také domácí Sedlák, jehož střela z voleje jen těsně přelétla břevno Fendrichovy branky. Hosté dokázali srovnat čtvrt hodiny před koncem po centru z pravé strany a propadlém míči na zadní tyči, kde se nejlépe zorientoval Vlkanova a zblízka propálil Macíka.

V samostatném úniku 10 minut před koncem hry mohl Sigmě vrátit vedení Zahradníček, jenže v rozhodující chvíli si míč ukopl a nedokázal zakončit. Na straně hostů po rohovém kopu zamířil hlavou těsně vedle Král. Olomouc tak počtvrté za sebou v lize s Hradcem neprohrála, doma však Votroky porazila v jediném z posledních pěti duelů.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 2:2 (1:0)
Branky: 28. Růsek, 46. Breite - 64. Rada z pen., 76. Vlkanova. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Dresler. ŽK: Zahradníček - Kodeš, Král, Prekop, Rada, Vlkanova, Urma, Leibl. Diváci: 3167.
Olomouc: Macík - Látal, Greššák, Vepřek, Zmrzlý - Zahradníček (83. Hadaš), Breite, Růsek (72. Daněk), Sedlák, González (83. Šíp) - Zifčák (89. Matoušek). Trenér: Jílek.
Hradec: Fendrich - Klíma, Král, Čech (61. Vašulín) - Mejdr, Kodeš, Urma, Novotný (46. Rada) - Dvořák (90.+3 Soukeník), Prekop (90. Leibl), Vlkanova. Trenér: Koubek.

Reklama