Hlavní obsah

Manchester City - Everton 3:0Manchester City vyhrál a vrátil se na druhé místo anglické ligy

Londýn

Fotbalisté Manchesteru City zvítězili ve 12. kole anglické ligy doma nad Evertonem 3:0 a vrátili se na druhé místo tabulky. Obhájci mistrovského titulu ztrácejí na vedoucí Chelsea tři body. Tottenham doma po obratu vyhrál 2:1 nad Leedsem a v anglické lize poprvé zvítězil pod vedením nového trenéra Antonia Conteho.

Článek

Hráči City měli od začátku převahu, ale dlouho zahazovali šance. Až ve 44. minutě Cancelo "šajtlí" za obranu vyslal do úniku Sterlinga a ten zblízka překonal spoluhráče z anglické reprezentace Pickforda. Šestadvacetiletý křídelník tak stylově oslavil svůj 300. zápas v Premier League.

Domácí favorité ovládli i druhý poločas. V 55. minutě zvýšil Rodri výstavní ranou po odraženém míči a v závěru uzavřel skóre Silva střelou zblízka. Everton protáhl ligovou šňůru bez vítězství na šest utkání a patří mu 11. příčka.

Leeds v první půli nedovolil Tottenhamu jedinou střelu na branku a ve 44. minutě ho poslal do vedení James. Londýnský tým se ale po přestávce zvednul. Nejprve v 58. minutě vyrovnal Höjbjerg a za dalších 11 minut otočil stav Reguilón. Conteho svěřenci si polepšili na sedmé místo, Leeds je v tabulce až sedmnáctý těsně nad sestupovým pásmem.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Manchester City - Everton 3:0 (44 Sterling, 55. Rodri, 86. Silva),
Tottenham - Leeds 2:1 (58. Höjbjerg, 69. Reguilón - 44. James).

Reklama

Související témata: