Hlavní obsah

Karviná - Liberec 1:2Slovan rozhodl gólem střídajícího Hilála v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Túlio 1 : 0
38. Rabušic (penalta) 1 : 1
90. Hilál 1 : 2
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Liberce zvítězili v 15. kole první ligy v Karviné 2:1 a po čtvrté výhře za sebou se posunuli na osmé místo. Domácím zařídil vedení Brazilec Marco Túlio, za hosty vyrovnal v první půli Michal Rabušic ze sporné penalty. V úvodní minutě závěrečného nastavení rozhodl střídající bahrajnský útočník Júsuf Hilál. Karviná zůstává jediným týmem v soutěži bez vítězství a je předposlední, k dobru má ale dvě odložená utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné se radují.

Článek

Zápas dvou mužstev, která během této sezony vyměnila trenéra, začali lépe domácí. Liberecký brankář Knobloch musel během úvodních jedenácti minut čelit nebezpečné hlavičce Papadopulose i Šehičově střele z úhlu. V 17. minutě našel Bartošák z rohového kopu přesně hlavu Túlia a brazilský záložník, který v minulém kole zachránil remízu se Slováckem, se trefil ve druhém utkání po sobě.

Liberec se ke střele na branku dlouho nedostal. Ve 36. minutě ale po rohovém kopu zasáhl domácí Stropek míč rukou a přestože ji měl u těla, rozhodčí Orel po prozkoumání videa nařídil penaltu. Rabušic ji proměnil panenkovským obloučkem do středu branky. Domácí cítili křivdu, viditelně vypadli z tempa a v závěru poločasu málem inkasovali podruhé, Rondič však branku minul.

I druhé dějství začali Slezané náporem, ale tentokrát z něj nic nevytěžili. Ani hosté se do žádné šance dlouho nedostali. V 78. minutě je podržel brankář Knobloch, když vyrazil střelu estonského reprezentanta Sinjavského zblízka. Vzápětí sice Čmelík dotlačil míč do sítě, ale rozhodčí gól neuznal pro faul na gólmana. Na druhé straně zakončil Rondič sólo vydařenou střelou a brankář Bolek ji jen se štěstím vyrazil na břevno.

Slovan znovu dokázal, že umí otočit nepříznivý vývoj v posledních minutách zápasu. Stejně jako v předchozích kolech v Teplicích a proti Bohemians si vítěznou trefu schoval do úplného závěru. Tentokrát byl hrdinou Hilál, který v první minutě nastavení po rohovém kopu hlavičkoval do sítě.

Karviná čeká na ligové vítězství už 14 zápasů, naposledy se radovala v květnu v utkání s Teplicemi. Další možnost přerušit nelichotivou sérii bude mít už ve středu opět na domácí půdě ve slezském derby s Ostravou, které bylo odloženo kvůli koronavirové karanténě.

Fotbalová liga - 15. kolo:
MFK Karviná - Slovan Liberec 1:2 (1:1)
Branky: 17. Túlio - 38. Rabušic z pen., 90.+1 Hilál. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Arnošt - Pechanec (video). ŽK: Čmelík - Matoušek, Mikula. Diváci: 2035.
Karviná: Bolek - Dramé (68. Mikuš), Santos, Buchta, Šehič - Sinjavskij (80. Jurásek), Stropek (80. Šindelář), Nešický (74. Durosinmi), Túlio, Bartošák (74. Čmelík) - Papadopulos. Trenér: Páník.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Matoušek (74. Mészáros), Tiéhi, Havelka (85. Purzitidis), Tupta (67. Faško) - Rabušic (74. Hilál), Rondič. Trenér: Kozel.

Reklama