Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 3:2 PPPlzeň díky třem přesilovkovým gólům udolala soupeře, dvakrát skóroval Bulíř

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Krenželok 0 : 1
25. Blomstrand 1 : 1
28. Bulíř 2 : 1
58. Koch 2 : 2
63. Bulíř 3 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 24. kole extraligy Vítkovice 3:2 v prodloužení a svého soupeře zdolali podruhé za posledních pět dnů. Hosté sice po první třetině drželi díky trefě Lukáše Krenželoka vedení, ale domácí dvěma využitými přesilovkami skóre v prostřední části otočili. Na góly Ludwiga Blomstranda a Michala Bulíře dokázal sice v 58. minutě odpovědět vyrovnávací brankou Patrik Koch, ale druhý bod Indiánům přisoudil v nastavení třetí přesilovkový gól, když se podruhé v utkání prosadil Bulíř.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Gustaf Thorell (Švéd.) z Plzně, brankář Vítkovic Aleš Stezka

Článek
Fotogalerie

Domácí začali aktivněji a krátce po skončení přesilové hry ve čtvrté minutě usměrnil Kvasničkovo nahození zblízka jen těsně vedle odkryté branky Lang. Poté už se Indiáni přes pevnou defenzívu soupeře prosazovali minimálně. Naopak Vítkovičtí sice nevyužili první početní výhodu, ale ve 13. minutě musel gólman Svoboda zasahovat proti nebezpečnému pokusu Deje z mezikruží. V 17. minutě už vyloučení Přikryla potrestal Krenželok, když šikovně tečoval střelu Lakatoše.

Po pauze vrátila domácí do hry přesilová hra a Blomstrand ve 25. minutě ranou švihem z levého kruhu vyrovnal. O necelé tři minuty později navíc faul Bondry využil Bulíř po krásné přihrávce Thorella k trefě na 2:1. Hosté spoléhali na protiútoky, po jednom z nich pořádně protáhl Svobodu svižným pokusem Krenželok.

Vítkovičtí následně promarnili přesilovku a naopak po jejím skončení musel šanci agilního Blomstranda zlikvidovat gólman Stezka. Za chvíli se zaskvěl i jeho protějšek Svoboda, který stačil pohotově vyrazit střelu Fridricha nekrytého v prostoru mezi kruhy.

V závěru druhé třetiny nabídli hosté Indiánům vlastní nedisciplinovaností téměř dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu.Vítkovičtí oslabení zvládli i díky faulu Jiříčka a přečkali i poslední ze tří dvouminutových trestů Poláka.

Největší plzeňskou příležitost Kodýtka dokázal ve 42. minutě skvělým zákrokem zastavit Stezka. Domácí se snažili aktivním pojetím rozhodnout, ale v 50. minutě po průniku Hrušky zahrozil střelou bez přípravy z dobré pozice Lakatoš a narůstající vítkovický nápor korunoval v 58. minutě tvrdou ranou od modré čáry na 2:2 Koch.

V nastavení bonusový bod Indiánům zajistil v 63. minutě ranou bez přípravy při vyloučení Krenželoka Bulíř a hosté prohráli popáté z posledních šesti utkání. Pro Indiány to byla druhá výhra z uplynulých šesti duelů.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (Čerešňák), 28. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 63. Bulíř (Čerešňák) - 17. L. Krenželok (Lakatoš, Roberts Bukarts), 58. Koch (Marosz). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Axman, Kajínek. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:1. Diváci: 2723.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Kremláček, Budík, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Dzierkals – Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Kantner, Mertl, F. Suchý - F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Fridrich, Marosz, Roberts Bukarts - Lednický, Chlán, Krejsa. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články