Hlavní obsah

Inter - Neapol 3:2Fotbalisté Interu připravili vedoucí Neapoli první porážku v italské lize

Řím

Fotbalisté Interu Milán ve šlágru 13. kola italské ligy doma zdolali Neapol 3:2. Obhájci titulu připravili lídrům tabulky první porážku v tomto ročníku Serie A a upevnili si třetí místo. Neapol zůstává v čele o skóre před AC Milán, Inter na nejlepší dvojici ztrácí čtyři body.

Článek

AS Řím zvítězil na hřišti FC Janov 2:0 a uspěl po dvou porážkách za sebou. Nepovedenou premiéru zažil na domácí lavičce trenér Andrij Ševčenko. Oba góly dal osmnáctiletý náhradník Felix Afena-Gyan v závěrečné desetiminutovce.

Na milánském San Siru se jako první trefil v 17. minutě hostující Zieliňski, ale Inter ještě v prvním poločase skóre otočil. Calhanoglu vyrovnal z penalty a těsně před pauzou Perišič překlopil vedení na stranu domácích. Po hodině hry zvýšil Martínez na 3:1, Neapol už pouze zmírnila prohru gólem Mertense ze 78. minuty.

Kouči Římanů Mourinhovi dokonale vyšlo střídání, protože ghanský útočník Afena-Gyan už po sedmi minutách na hřišti otevřel skóre a v nastaveném čase přidal i pojistku. AS se posunul na pátou příčku, Janov v lize nevyhrál podesáté za sebou a patří mu sestupová 18. pozice.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Sassuolo - Cagliari 2:2 (37. Scamacca, 52. Berardi z pen. - 40. Keita Baldé, 56. Joao Pedro z pen.)
Boloňa - Benátky 0:1 (61. Okereke)
Salernitana - Sampdoria Janov 0:2 (40. vlastní Di Tacchio, 43. Candreva)
Inter Milán - Neapol 3:2 (25. Calhanoglu z pen., 44. Perišič, 61. Martínez - 17. Zieliňski, 78. Mertens)
FC Janov - AS Řím 0:2 (82. a 90.+4 Afena-Gyan).

Reklama

Související témata: