Hlavní obsah

Vážné zranění během tréninku! Zápasník ochrnul, nyní žádá o pomoc

Irský MMA zápasník Ian Coughlan letos v červenci utrpěl při tréninku vážné zranění páteře, po kterém ochrnul a skončil na invalidním vozíku. Nyní devětadvacetiletý zápasník shromažďuje finanční prostředky na léčbu, která by mu dala šanci postavit se zpět na nohy.

Foto: iancoughlanmma

MMA zápasník Ian Couglan při tréninku ochrnul.

Článek

Coughlan byl považován za jednu z největších vycházejících hvězd MMA. Během rutinního tréninku 31. července 2021 ovšem nešťastně spadl na hlavu a během zlomku vteřiny zcela ochrnul. Během chvíle tak přišel nejen o to, co miloval, ale také o schopnost ovládat své tělo.

Po tomto úrazu strávil tři měsíce v nemocnici Galway University, načež byl převezen do speciální rehabilitační nemocnice v Dun Laoghaire. Naskytlo se však záchranné lano v podobě léčby kmenovými buňkami a dalších terapií.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ian Coughlan (@iancoughlanmma)

Coughlan při této příležitosti spustil veřejnou sbírku, která by mu měla pomoct zaplatit léčbu pro nejdůležitější boj jeho života. Cílem je získat finanční prostředky ve výši 73 000 eur (zhruba 1,8 mil. Kč).

„Ian Coughlan, profesionální irský bojovník v MMA, trénoval v rámci přípravy na zápas, když v červenci 2021 utrpěl při tréninku strašnou nehodu, při které ochrnul. Bohužel Ianovy nejhorší obavy se naplnily, když mu lékař řekl, že už možná nikdy nebude chodit a že se bude spoléhat na pečovatele, kteří mu pomohou s každodenními úkoly. Našli jsme nemocnici v Německu, kde se specializují na pacienty s poraněním míchy. Lékaři zkontrolovali jeho případ a rozhodli se, že je velmi vhodným kandidátem pro kombinovanou léčbu kmenovými buňkami a HAL (robotické zařízení, které pomáhá pacientovi chodit)," zní na stránce sbírky GoFundMe.

„Lékaři jsou přesvědčeni, že Ian bude znovu chodit. Ve svém jádru je to velký bojovník, v duši má oheň, který hoří silněji než kdy předtím. Potřebuje naši pomoct v nejdůležitějším boji jeho života."

Coughlan naposledy zápasil před dvěma lety. Jednalo se o premiéru v prestižní organizaci Bellator, která však neskončila vítězně.

Reklama

Související témata: