Hlavní obsah

Jablonec - Alkmaar 1:1Jablonec klesl na nepostupové místo

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce v předposledním pátém utkání skupiny Evropské konferenční ligy remizovali 1:1 s Alkmaarem. Domácí poslal v sedmé minutě do vedení Miloš Kratochvíl, těsně před pauzou srovnal Hakon Evjen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z prvního gólu, vpravo je jeho autor Miloš Kratochvíl.

Článek

Svěřenci trenéra Petra Rady nedokázali soupeři oplatit zářijovou venkovní porážku 0:1. Ve čtyřčlenné tabulce klesli z postupového druhého místa na třetí o bod za Randers, který v Dánsku zdolal 2:1 Kluž. Na hřišti rumunského týmu Jablonečtí za dva týdny odehrají závěrečné utkání skupiny D.

Tabulku vede Alkmaar o čtyři body před Randers a už má jisté prvenství, naopak poslední Kluž ztratila šanci na postup. Vítězové skupin nové soutěže se kvalifikují do osmifinále, druzí v pořadí ve vyřazovací fázi o kolo dříve narazí na celky z třetích příček v Evropské lize.

Domácí začali výborně a už v sedmé minutě otevřeli skóre. Krob z přímého kopu nacentroval do šestnáctky a Kratochvíl hlavičkou pod břevno nečekaně přehodil zaskočeného brankáře Vindahl-Jensena.

Po souboji s Wijndalem následně musel odstoupit jablonecký záložník Pleštil, který měl údajně problémy s dýcháním. V 18. minutě ho nahradil Malínský. Chvíli nato hostující Karlsson ze standardní situace o kousek minul branku.

Severočeši, kteří jsou v domácí soutěži až třináctí, drželi s dvanáctým týmem nizozemské ligy krok. Gólman Alkmaaru vyrazil Krobův střílený centr a pohlídal si také Čvančarovu střelu.

Hosté si ale v závěru prvního poločasu vytvořili tlak. Pavlidisův pokus ještě na brankové čáře zastavil Krob, ale ve 44. minutě už vyrovnal Evjen po otočce v pokutovém území a přesné střele k tyči.

Po změně stran na obou stranách výrazně ubylo šancí. Ta největší přišla až v 75. minutě na straně Alkmaaru, ale De Wit z dobré pozice o kousek minul Hanušovu branku.

Do větších příležitostí se nedostali ani Jablonečtí, kteří nezvítězili ani v šestém pohárovém duelu s nizozemským protivníkem. AZ naopak udržel neporazitelnost i po osmé soutěžní konfrontaci s českým týmem.

Utkání 5. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:
FK Jablonec - AZ Alkmaar 1:1 (1:1)
Branky: 7. Kratochvíl - 44. Evjen. Rozhodčí: Schüttengruber - Brandner, Steinacher (všichni Rak.). ŽK: Hanuš, Surzyn, Zelený, Krob - De Wit, Clasie, Witry, Martins Indi. Diváci: 2650.
Jablonec: Hanuš - Holík, Surzyn, Zelený, Krob - Pleštil (18. Malínský), Houska (74. Doležal), Považanec, Kratochvíl (82. Hübschman), Pilař - Čvančara. Trenér: Rada.
Alkmaar: Vindahl-Jensen - Witry (79. Sugawara), Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjö (90. Aboukhlal), De Wit, Clasie - Evjen (63. Reijnders), Pavlidis (79. Gudmundsson), Karlsson. Trenér: Jansen.
1.Alkmaar53207:311
2.Randers51409:87
3.Jablonec51316:66
4.Kluž50142:71

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň